fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

JEDINI U REGIONU! Srbija potpisala memorandum o saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom!

Foto: Profimedia
Srbija je pokazala i sav potencijal za svoj dalji razvoj i što je još važnije, pokazala je da ima potencijala da bude katalizator napretka u čitavom regionu - rekla je direktorka Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju, Martina Larkin

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i direktorka Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju, Martina Larkin, potpisale su danas Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma.

Iz Brisela nam stiže 97 miliona evra: Joksimović i Han danas potpisuju TRI VAŽNA SPORAZUMA

Larkin je izjavila da je primetan ekonomski napredak koji je Srbija ostvarila u prethodnom periodu.

Predsednica Vlade istakla je da potpisivanjem ovog memoranduma Srbija dobija još jednog pouzdanog partnera u razvoju preduzetništva, podsticanju inovacija i ekonomije zasnovane na znanju dok je Svetski ekonomski forum dobio značajnog partnera u ovom delu Evrope, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Martina
Foto: Youtube Printscreen/ Dublin BIC

Srbija je na ovaj način dobila još jednu potvrdu za ekonomske reforme koje je sprovela u prethodnom periodu.

- Ovo je potvrda koliko Vlada Srbije gleda u budućnost i radi na tome da stvori uslove za razvoj i napredak koje nijedna generacija do sada nije imala - izjavila je Brnabić, koja je član grupe „Novi lideri za Evropu" u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Ona je istakla i da će rezultati ove saradnje biti vidljivi u čitavom regionu, ne samo u Srbiji, jer se planira nekoliko velikih regionalnih inicijativa.

Navela je da su to formiranje Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, organizacija regionalnog Samita jugoistočne Evrope u 2019. godini, uspostavljanje Saveta za konkurentnost Zapadnog Balkana i saradnju sa centrom za bezbednost na internetu Svetskog ekonomskog foruma, navela je premijerka.

Izražavajući uverenje da će ovaj memorandum pomoći razvoj celog regiona, ona je izjavila:

- Razgovaraćemo o nauci i kako da zajedno sa Svetskim ekonomskim forumom radimo na tome da se Zapadni Balkan brže razvija i da modernizujemo ekonomiju, jačamo saradnju i stabilnost, jer bez stabilnog regiona nema ni pojedinačne stabilnosti ni ekonomskog razvoja - zaključila je Brnabić.

Ana Brnabić
Foto: Profimedia

Srbija je pokazala i sav potencijal za svoj dalji razvoj i što je još važnije, pokazala je da ima potencijala da bude katalizator napretka u čitavom regionu. Podržavamo okrenutost Srbije ka modernim tehnologijama i želim da zahvalim lično predsednici Vlade Ani Brnabić na njenom trudu i zalaganju za potpisivanje ovog sporazuma - istakla je Larkin.

Potpisivanje ovog memoranduma rezultat je niza zajedničkih inicijativa Vlade Srbije, kao i predsednika Republike Srbije, sa Svetskim ekonomskim forumom i potvrda vizije koju dele Vlada i ova prestižna međunarodna organizacija, a čiji fokus je budućnost i razvojne šanse koje pruža četvrta industrijska revolucija.

Srbija je tako postala jedina zemlja u regionu koja je potpisala direktni Memorandum o razumevanju sa Svetskim ekonomskim forumom što govori o pažnji koju Svetski ekonomski forum pruža Srbiji i prepoznavanju potencijala Srbije - od privrede, preko obrazovanja, do nauke i inovacija-.

Očekuje se kraj pada cene nafte na svetskom tržištu

Svetski ekonomski forum predstavlja međunarodnu neprofitnu organizaciju, koja još od 1971. godine okuplja donosioce odluka koji utiču na svetske ekonomske trendove i analizira strategije u vezi sa najaktuelnijim političkim, ekonomskim, društvenim i bezbednosnim temama.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 4 Pogledaj sve komentare
Jovan's picture

Jovan

Napredovali smo u zadnjih 5-6 godina i ekonomski i tehnoloski a to izgleda okolnim zemljama mnogo smeta a i nekim malo jacim silama pa na sve nacine pokusavaju da destabilizuju region.

0 | 0
Petko's picture

Petko

Srbija je zemlja koja dramaticno napreduje i izrasta u istinskog lidera regiona.

0 | 0
gaga's picture

gaga

Sve zemlje su ljubomorne na nas.

0 | 0
Radojka's picture

Radojka

Srbija je mnogo napredovala i to svi primecuju. Idemo u korak sa vremenom i svi se trude da u svim sferama budemo jos bolji.

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Umerena kiša
18 Beograd