fbpx
Skip to main content
ravnopravnost.org.rs

Kako do kuće na selu? Ovo su uslovi!

Foto: ravnopravnost.org.rs
U Vojvodini je raspisan novi konkurs za bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu.

Namenjen je mladim bračnim i vanbračnim parovima a do sada je 220 žena ovim konkursom u svom vlasništvu steklo isto toliko kuća u vojvođanskim selima. 

NEMAČKA TRAŽI 260.000 RADNIKA GODIŠNJE: Ovo su najtraženija zanimanja

Planirano je da sa novih 30 miliona dinara još 30 parova dobije krov nad glavom. 

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je šesti konkurs namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Kuće u Srbiji
Foto: Profimedia

Konkurs čiji je cilj unaprediti ekonomski položaj žena putem porasta broja žena vlasnica nepokretnosti, podstaknuti razvoj ruralnih sredina i poboljšati demografsku strukturu kroz dolazak dece i povećanja nataliteta, otvoren je do 15. aprila 2019. godine. Konkursom je predviđeno 30 miliona dinara, što znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. Kriterijumi za dodelu sredstava su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd