fbpx
Skip to main content
Bitcoin

KLIJENTI OŠTEĆENI ZA 190 MILIONA DOLARA: Vlasnik kripto menjačnice šifru ODNEO U GROB!

Foto: Profimedia
Kanadska menjačnica kriptovalute "KvadrigaCX" saopštila je da ne može da isplati oko 190 miliona dolara iz fonda klijenata posle smrti osnivača kompanije Džeralda Kotena (30), jer je on jedini znao šifru za "skladište"

Udovica Dženifer Robertson rekla je da "Kkvadriga CX" duguje svojim klijentima oko 190 miliona dolara i u kriptovaluti i dekretnom novcu.

"KvadrigaCX" je podnela zahtev za zaštitu kreditora, navodeći da ne može da pristupi fondovima koji se čuvaju u "skladištu" već samo manjim sumama u "novčaniku" koji se koristi za transfere.

U skladištu se nalazi oko 26.500 bitkoina (92,3 miliona dolara), 11.000 bitkoin keša (1,3 miliona), 11.000 bitkoin keša SV (707.000 dolara), 35.000 bitkoin gold (352.000), skoro 200.000 lajtkoina (6,5 miliona) i oko 430.000 etra (46 miliona), odnosno ukupno 147 miliona dolara, pokazuju sudska dokumenta.

Nije poznato koliki je deo kripto fonda čuvan u "skladištu" u odnosu na "novčanik". Kotenova udovica je rekla da se samo minimalna količina čuvala u "novčaniku", ali nisu dati detalji, preneo je "Gizmodo".

Robertsonova je istakla da je njen muž imao "isključivu odgovornost za rukovanje fondovima i kriptovalutama" i da nijedan drugi član tima nije mogao pristupiti uskladištenim fondovima. "KvadrigaCX" je objavila da je Koten umro sredinom januara, u Indiji.

Iako Robertsonova ima Kotenov laptop u svom vlasništvu, ona ne zna šifru, a tehnički stručnjak kog je unajmila firma nije uspeo da je probije. Udovica je takođe istakla da Koten nije ostavio za sobom nikakve podatke o poslovanju.

Neki izveštaji ukazuju međutim da je moguće da je deo spornih fondova premešten kad je slučaj objavljen a čudne okolnosti vezane za Kotenovu smrt podstakle su optužbe da je njegova smrt ili lažna ili uvod u prevaru drugih strana koje su male pristup fondovima.

Međutim, udovica je uz sudski podnesak priložila umrlicu, a vlada je potvrdila da je Koten umro u Indiji. Kanadska imperijalna banka trgovine zamrzla je imovinu "KvadrigeCX" u vrednosti 26 miliona dolara u januaru 2018, nakon što su otkrivene neregularnosti u procesu isplaćivanja.

ODLIČNE VESTI ZA SRPSKU PRIVREDU: Vlada će finansijski podržati aviolinije od javnog značaja

Vrhovni suda pravde Ontarija je prošle godine utvrdio da su "transakcije vredne 67 miliona dolara završile neregularno prebačene na lični račun firme Kostodijan Ink, koja obrađuje isplate."

Turisti najviše vole OVU ZEMLJU: Rekordan broj poseta, a sve zbog NISKIH CENA!

Slučaj je na kraju rešen, iako "KvadrigaCX" kaže da su pravni spor kao i tekuća pitanja sa procesorima isplaćivanja "ozbiljno kompromitovala" njihovu sposobnost da pristupe desetinama miliona dolara vrednim fondovima u rukama procesora.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd