fbpx
Skip to main content
Goran Knežević

KNEŽEVIĆ: Javna preduzeća mogu MNOGO BOLJE da RADE

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL
U prvih devet meseci javna preduzeća ostvarila dobit od 23, 5 milijardi dinara.

Javna preduzeća mogu mnogo bolje da rade nego što su radila u prvih devet meseci ove godine i ona ubuduće neće nikoga da sponzorišu, izjavio je ministar privrede Goran Knežević. 

On je precizirao da su javna preduzeća u prvih devet meseci ove godine imala dobit od 23,5 milijardi dinara, za razliku od 2014. godine kada su poslovala sa velikim gubicima.

- Preduzeće koje dobije bilo koji procenat iz budžeta ne može da izdvaja sredstva za bilo kakva sponzorstva i donatorstva. Takođe nijedno javno preduzeće neći moći, bez saglasnosti Vlade, da kupi puntničke automobile - rekao je Knežević.

- Nema novog zapošljavanja, smanjio se broj zaposlenih. Kao ekonomista znam šta je najlakše: odeš, lupiš šakom o sto i otpustiš 2.000 ljudi. Ali, kao političar moram da razmišljam i o socijalnim, društvenim i političkim posledicama - rekao je Knežević.

Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Upitan da prokomentariše to što građani smatraju da zaposleni u javnim preduzećima imaju privilegije i da u njima i dalje rade partijski kadrovi, Knežević je rekao da ako je neko član stranke ne znači i da je loš menadžer.

- Kod upravljanja postoji jedan problem, a to je što direktori naših javnih preduzeća imaju plate od 1.000 do 1.500 evra, dok njihove kolege u privatnom sektoru i inostranstvu zarade mnogo više - rekao je ministar privrede.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd