Skip to main content
gasovod

Konačno je poznat datum: Počinje izgradnja gasovoda kroz Srbiju!

Foto: Profimedia
Obezbeđeno je prvih 300 miliona evra i sve je spremno za početak radova kako bi 1. januara 2020. godine gasovod počeo da radi

Izgradnja gasovoda kroz Srbiju od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom trebalo bi da počne u martu, završetak radova predviđen je za 15. decembar ove godine, a stavljanje u funkciju biće 1. decembra iduće godine, izjavio je danas generalni direktor Javnog preduzeca "Srbijagas" Dušan Bajatović.

POKAZATELJ DOBRIH ODNOSA: Rusija osigurava energetsku bezbednost Srbije

- Ako sve bude u redu, mi ćemo u periodu između 15. i 31. marta krenuti da radimo i sve je spremno za ono što je tražio predsednik Rusije Vladimir Putin i što su Putin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili i što piše u dokumentima Agencije za energetiku. Mi predviđamo završetak ovog gasovoda 15. decembra, tehničko ispitivanje i njegovo stavljanje u funkciju 1. decembra 2020. godine - kazao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, za početak radova čeka se mišljenje Energetske zajednice koje se očekuje početkom februara.

Dušan Bajatović
Dušan Bajatović
Foto: Youtube/PrintScreen/Jutarnji Program TV HAPPY

- Čekamo, prvih dana februara biće dato mišljenje EZ, a nakon toga će naša agencija dati konačno rešenje - kazao je Bajatović.

Kako je istakao, obezbeđeno je prvih 300 miliona evra i sve je spremno za početak radova kako bi 1. januara 2020. godine gasovod počeo da radi.

VUČIĆ: ''Hoćemo najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski!''

- Mi prvih 300 miliona evra imamo obezbeđeno u tom projektu. To zna i EZ, mi smo se pozabavili jednim delom i projektovanjem i onim što možemo. Ne možemo ništa da radimo dok ne dobijemo dozvolu. Ali paralelno, mi smo se spremili i već smo prebrojali mehanizaciju koja postoji ovde u Srbiji. Srpske kompanije će dobiti značajan deo posla, a kontaktirali smo sa proizvođačima ako bismo išli na ubrzanu isporuku, da se i to desi - istakao je Bajatović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd