fbpx
Skip to main content
PKS Kopaonik

Kopaonik domaćin evropskog takmičenja u skijanju za žene

Foto: PKS
Očekuje se 90 takmičara iz 20 zemalja.

Srbija će biti domaćin prestižnog evropskog takmičenja u skijanju. "Evropa kup 2021" u disciplinama slalom i veleslalom za žene održaće se od 22. do 25. februara na stazi Crna Duboka na Kopaoniku, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije. Očekuje se 90 takmičara iz 20 zemalja, a takmičenje će biti organizovano uz poštovanje svih epidemijskih mera. 

ČADEŽ: Pozivam kompanije da kažu šta treba da se popravi u oblasti rudarstva

ČADEŽ: Pozivam kompanije da kažu šta treba da se popravi u oblasti rudarstva

U SRBIJI UGAŠENO 200 TURISTIČKIH AGENCIJA: Koronavirus najviše pogodila sektor turizma

U SRBIJI UGAŠENO 200 TURISTIČKIH AGENCIJA: Koronavirus najviše pogodila sektor turizma

Rekordni januar u HE "Zvornik"

Rekordni januar u HE "Zvornik"

- Značaj sportskih događaja za lokalnu i regionalnu ekonomiju je nemerljiv i zahteva pripremu i razvoj infrastrukture, promoviše destinaciju i utiče na popularnost sporta. Nadamo se da će ovo prvenstvo biti početak stabilizacije života u svim sferama, kao i vetar u leđa za sve nove događaje - rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS. 

- Manifestacija Evropa kup 2021 posebno je značajna zbog trenutka u kojem se održava, jer će nas potvrditi kao ozbiljnu, odgovornu, sigurnu i bezbednu turističku destinaciju. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u proteklih pet godina u različite infrastrukturne projekte uložilo 122 miliona dinara sa ciljem razvoja turizma na Kopaoniku. Sva ulaganja dala su rezultate i svaka sledeća ski sezona bolja je od prethodne - rekao je državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović.

- Čast je organizovati takmičenje evropskog ranga u Srbiji. Možemo reći da je ovo istorijski događaj, jer se Evropski kup organizuje u Srbiji prvi put nakon 37 godina i verujemo da će se značaj ovog takmičenja tek osetiti, kako u skijanju kao sportu, tako i uvrštavanjem Kopaonika na mapu Međunarodne skijaške federacije - rekao je Goran Jevremović, predsednik Skijaškog saveza Srbije. Ovo je pravi način da skijanje dobije svoje mesto u Srbiji i očekujemo da će Evropa kup 2021 popularizovati ovaj sport kod nas, dodao je Jevremović.

- Dovođenje Evropa kupa 2021 samo je početak niza odličnih rezultata, jer nastavljamo da se još više trudimo i radimo kako bismo u skorijoj budućnosti doveli i Svetski kup na neku od naših planina - izjavio je Dejan Ćika, direktor JP Skijališta Srbije.

Organizatori takmičenja su Skijaški savez Srbije, JP Skijališta Srbije i ski centar Kopaonik, pod pokroviteljstvom Međunarodne skijaške federacije (FIS) i uz podršku PKS, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd