Skip to main content
voz

Kraj jedne ere: Ispraćen poslednji voz za Bar (VIDEO)

Foto: Facebook/Mladen Žarković
Poslednji voz za Bar sa Glavne Železničke stanice Beograd ispraćen je sinoć

- Jutros, taj voz saobraća sa Topčidera, krenuo je u 09.21 minut - rekao je Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije.

"Infrastruktura železnice Srbije" najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica - Pančevački most, što je šest meseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno. 

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto "Beograd Glavna stanica" i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra 

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije". 

U skladu sa tim, železničke kompanije "Srbija voz" i "Infrastruktura železnica Srbije" uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru. 

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od danas polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider 

Međunarodni voz na relaciji Subotica-Bar-Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko "Beograd Centra" i obratno. 

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice "Beograd Centar", koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku. 

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće "Beograd Centar" u Prokopu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd