fbpx
Skip to main content
Penzioneri

LEPE VESTI: Država daje i 50 evra pomoći u septembru, a novac dobijamo i u maju i novembru!

Foto: Srbija Danas
Građani će u drugoj polovini aprila moći da se putem kol centra i sajta trezora Srbije prijavljuju za pomoć države od dva puta po 30 evra, a za penzionere sledi dodatnih 50 evra, saopšteno je iz Ministarstva finansija

Navedeno je da će za građane biti dovoljno jedno prijavljivanje i ko se prijavi za 30 evra koji se isplaćuju u maju, neće morati da se prijavljuje za drugih 30 evra koje sleduju u novembru, već će ih dobiti automatski.

ŠTA SVE DANAS MOŽETE DA IZNAJMLJUJETE: Stan, garaže, odeću, ali i DEČKA?

ŠTA SVE DANAS MOŽETE DA IZNAJMLJUJETE: Stan, garaže, odeću, ali i DEČKA?

"IDE SE U RAD NA CRNO" Frizeri su jedni od ugroženijih zanatlija tokom korone, da li postoje pomaci?

"IDE SE U RAD NA CRNO" Frizeri su jedni od ugroženijih zanatlija tokom korone, da li postoje pomaci?

I DALJE RASTE TRAŽNJA: Za kupovinu vikendica nije moguć stambeni kredit, ali ovako možete do novca za njih

I DALJE RASTE TRAŽNJA: Za kupovinu vikendica nije moguć stambeni kredit, ali ovako možete do novca za njih

- Kada je reč o penzionerima, oni neće morati da se prijavljuju uopšte, jer, kako je objašnjeno, postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima. Za pomoć neće morati da se prijavljuju ni korisnici socijalne pomoći, a njih ima oko 150.000. i za njih postoje podaci i pare će im biti isplaćene i bez prijavljivanja - navedeno je. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog gostovanja u Dnevniku RTS-a istakao da će tokom tri meseca zaposleni u malim, mikro i srednjim preduzećima dobijati po 50 odsto minimalne zarade, dok će sektor prevoznika dobiti 600 evra po autobusu u narednih 6 meseci.

- Svi preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobiće pomoć države tokom tri meseca u iznosu od 50 odsto minimalne zarade. To znači da će dobiti sada jedan i po minimalac za svakog zaposlenog. Od 1. aprila će početi da se isplaćuje. Nismo još uvek doneli odluku o velikim preduzećima, to ćemo tek razmatrati. Od države bi minimalac dobilo čak 1.550.000. Takođe, država je obezbedila posebnu pomoć za jednu sektorsku granu, a ona se odnosti na sektor prevoznika. Njima ćemo dati 600 evra po autobusu u narednih šest meseci i to će im dosta pomoći - istakao je predsednik. 

Korona virus u Srbiji
Korona virus u Srbiji
Foto: Profimedia

Predsednik Vučić najavio je i pomoć za sve građana Republike Srbije i ona će se ovoga puta davati trokratno za penzionere i dvokratno za ostale građane.

- Građani će dobiti u maju 30 evra u dinarskoj protivvrednosti i 30 evra u novembru. Biće dovoljno da se jave telefonom ili onlajn, kao prošli put. Penzioneri će dobiti po 50 evra u maju i novembru i još jednom, ali nije odlučeno u kom mesecu, to ću naknadno saopštiti - rekao je predsednik Vučić u programu uživo. 

Predsednik Srbije je istakao da naš javni dug neće preći 61 odsto, ma šta god da se desi sa koronavirusom i ekonomijom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd