Skip to main content
Ministarstvo rada

LETI PERJE: Inspekcija lovi ljude koji rade na crno!

Foto: Srbija Danas
Inspekcija uhvatila čak 15 odsto neprijavljenih radnika, najviše ih je među obezbeđenjem i čistačicama

U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada obavili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano “na crno“.

Banke i menjačnice neće da menjaju pocepane evre: Evo ŠTA TREBA uraditi sa oštećenim novcem

Ako radite neki od OVIH POSLOVA, možete da dobijete kvadrat po manjoj ceni

čistačica
Foto: Profimedia

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada, od 992 zatečena radnika njih 152 nije imalo zaključen ugovor o radu, niti su bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje.

Inspekcijski nadzori su izvršeni na 432 lokacije širom Srbije, a neprijavljeni radnici su otkriveni na 49 lokacija, kod ukupno 33 poslodavca.

Kod jednog poslodavca je zatečeno čak 68 radnika “na crno“ na 11 različitih lokacija, od čega čak 22 radnika na samo jednoj lokaciji.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su podneli 34 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali su četiri prekršajna naloga zbog prekršaja propisanog Zakonom o radu koji se odnosi na nedržanje ugovora na mestu rada.

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu donela i 93 rešenja.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd