Skip to main content
Vladimir Lučić

Lučić: M:tel u 2019. ostvario rekordne finansijske rezultate

Foto: Tanjug/Dragan Kujunčić
Izvršni direktor M:tela Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u 2019. ostvarila rekordne finansijske rezultate i postala lider na crnogorskom telekomunikacionom tržištu i itakao da je ostvaren profit od 8,5 miliona evra.

U mobilnoj telefoniji broj korisnika je porastao 12,4 odsto, TV korisnika 24 odsto, a fiksnog interneta 17,2 odsto, istakao je Lučić za podgoričku Pobjedu.

"Postali smo prvi operator po broju korisnika u dve kategorije - u mobilnoj telefoniji i multimediji. Veoma smo ponosni na ovaj rezultat i mislim da smo prvi operator u Evropi koji je došao kao treći na tržište, a uspeo da uzme prvo mesto u ova dva bitna segmenta", dodao je Lučić i naveo da da je M:tel prošle godine ostvario prihod od 80,7 miliona evra, što je rast od 10 odsto u odnosu na 2018. godinu.

"Što se tiče operativne dobiti (EBITDA) ona je u odnosu na 2018. porasla 28,5 odsto i iznosi 37,2 miliona eura. Profit M:tela je porastao 26,5 odsto i sada iznosi 8,5 miliona evra", rekao je Lučić i ocenio da su ovo fantastični rezultati za jednog telekomunikacionog operatora.

On je naveo da je kompanija uspela da transformiše poslovanje i da nam ključni prihod bude mesečna pretplata u postpejdu, fiksnom internetu i TV. Time smo obezbedili održivu budućnost i rast, istakao je Lučić i naglasio da su lani imali povećanje u svim segmentima korisnika.

"U mobilnoj telefoniji broj pripejd korisnika nam je porastao 14, a postpejd 11 odsto, što je doprinelo ukupnom rastu od 12,4 odsto", precizirao je Lučić.

Glavni cilj rast korisnika i digitalnih servisa

U fiksnom segmentu M:tel, kako navodi i dalje raste velikom brzinom.

"Prošle godine smo implementirali mSAT uslugu, što nam je donelo rast TV korisnika od 24 odsto. Nastavljen je impozantan rast korisnika fiksnog interneta od 17,2 odsto. Moramo konstatovati da je crnogorsko telekomunikaciono tržište vodeće u regionu po izgrađenoj optičkoj infrastrukturi i broju korisnika priključenih na optički internet", naglasio je Lučić.

Najavio je da je glavni cilj M:tela za ovu godinu dalji rast korisnika i razvoj digitalnih servisa.

"Posvetićemo se više radu sa startap zajednicom preko M:tel digitalne fabrike, prvog ICT HUB-a u Crnoj Gori. Korisnicima ćemo omogućiti još nekoliko atraktivnih TV kanala, a više ćemo ulagati u mobilne servise kao što je NBA, koji smo pustili prošle godine. I dalje ćemo investirati u sistem za mobilno plaćanje tako da i tu mogu najaviti novine", poručio je Lučić.

On je naveo da je i ove godine povećan broj zaposlenih za 21 i da ih ukupno 528. Lučić je ocjenio da je stanje na crnogorskom tržištu telekomunikacija veoma konkurentno i razvijeno i u mobilnoj i u fiksnoj telefoniji.

"To je bitno za budući razvoj digitalnog društva, ali i za razvoj turizma", naglasio je Lučić. Istakao je i da je poslovna zajednica M:tel prepoznala kao lidera i naveo da je kompanija dobila četiri nagrade na koje su ponosni.

"Lani smo dobili nagradu Asocijacije menadžera za digitalnog lidera, nagradu za filantropiju Iskra, nagradu Unije poslodavaca za društveno odgovorno poslovanje i godišnju nagradu Ministarstva nauke za strateško partnerstvo u sprovođenju predakceleracijskog programa za inovativne startapove", naveo je Lučić.

Podsetio je da je M:tel deo kompanije koja posluje u svim zemljama bivše SFRJ kroz telekomunikacione kompanije i sportske kanale Arena.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd