fbpx
Skip to main content
Vladimir Lučić

LUČIĆ ODBRANIO DRŽAVU OD NEISTINA SBB: Generalni direktor Telekoma odbrusio Šolakovom čoveku

Foto:YoutubePrintscreen/Jutarnji Program TV Happy
Generali direktor Telekoma Vladimir Lučić odgovorio na optužbe protiv Republike Srbije.

- Ne čudi me što se SBB i Junajted grupa teško snalaze na konkurentnom tržištu, jer su navikli na povlašćeni položaj, da prave kartele i da krše zakone - odgovorio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić na optužbe protiv Republike Srbije.

Na panelu o telekomunikacijama u okviru konferencije "Digital 2021", gde su čelni ljudi vodećih kompanija trebalo da govore o stručnim edukativnim temama, dogodio se pravi skandal! 

Naime, direktor SBB-a Milija Zeković iskoristio je priliku da se obruši na državu Srbiju, u maniru Dragana Šolaka, prvog čoveka Junajted grupe čiji je SBB deo. Zeković je optužio državu da guši konkurenciju na tržištu telekomunikacija i da ne dozvoljava njegovoj kompaniji da se dalje širi, kao i da je Šolakova grupacija zbog toga podnela tužbu protiv Republike Srbije u Vašingtonu.

SRBIJA OSTVARILA ISTORIJSKI USPEH U FINANSIJSKOM SEKTORU! Postigla nešto što nije nijedna država u regionu

SRBIJA OSTVARILA ISTORIJSKI USPEH U FINANSIJSKOM SEKTORU! Postigla nešto što nije nijedna država u regionu

MINISTARSTVO OBJAVILO DETALJNA UPUTSTVA: Ovako će se postupati ako se u odeljenju pojave DVA ZARAŽENA UČENIKA

MINISTARSTVO OBJAVILO DETALJNA UPUTSTVA: Ovako će se postupati ako se u odeljenju pojave DVA ZARAŽENA UČENIKA

Ministar Momirović: Otvoren rekonstruisani put u Rači znači život za čitav kraj (FOTO)

Ministar Momirović: Otvoren rekonstruisani put u Rači znači život za čitav kraj (FOTO)

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić, iznenađen ovakvim postupkom Zekovića, nije hteo da ostane nem na izgovorene neistine i na nastavak Šolakove kampanje protiv države.

- Nisam očekivao ovako nekorektan nastup direktora SBB-a, ovaj skup je zamišljen kao mesto za stručan, edukativan razgovor. I ne mogu da prećutim izgovorene laži - smirenim tonom je počeo Lučić. 

Prvi čovek Telekoma podsetio je na njihovu praksu iz prošlosti SBB-a i Junajted grupe i ukazao na aktuelne činjenice.

- Zahvaljući ovoj državi, koju bez prestanka optužujete za sve i svašta, svojevremeno je napravljen SBB. Država vam je u nekim ranijim periodima dozvoljavala da rastete na ilegalnoj izgradnji infrastrukture koristeći upravo Telekom i elektro-mrežu države, čak u mnogim segmentima potpuno nezakonito, nanoseći multimilionsku štetu državnom budžetu i samim tim građanima Srbije. SBB je u svim većim gradovima imao 80-90 odsto tržišnog učešća, čak je i danas u Novom Sadu na primer tako. Postojao je kartel kablovskih operatera rukovođen SBB-om, nisu napadali jedni druge, a svi su napadali Telekom - objasnio je Vladimir Lučić.

Vladimir Lučič
Vladimir Lučič
Foto: Media Centar

Potom je generalni direktor Telekoma podsetio na još neke činjenice.

- SBB je godinama, potpuno nezakonito, rukovodio kartelima. Manji kablovski operateri nisu smeli  da napadaju svog "šefa", nisu smeli da ulaze u velike gradove, imali su podelu teritorije, za šta je znao svaki građanin! Tek konsolidacijom Telekoma, kada se kompanija trgla iz zimskog sna, zapravo je došlo do uspostavljanja konkurentnog tržišta u Srbiji, na kojem se SBB i Junajted grupa očigledno teško snalaze jer su navikli na povlašćeni položaj - zaključio je Vladimir Lučić.

Govoreći o strategiji Telekoma, on je rekao da je vrlo jednostavna i okrenuta srednjeročnom i dugoročnom poslovnom uspehu te velike državne kompanije. 

- Prvo smo konsolidovali poslovanje na tržištima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, gde smo prisutni kao operater i sa klasičnim uslugama. Kada smo se stabilizovali, kada smo postigli nivo tržišnog učešća koji je zadovoljavajući i koji nam daje sigurnu bazu stalnog prihoda u narednih 10 godina, okrenuli smo se novim izvorima prihoda - ulaganje u medijske sadržaje poput serija, filmova i sportskih programa, zatim u nove inovativne projekte poput Venture Capital Fonda za podršku startapovima, kao i ulaskom u nova tržišta poput Severne Makedonije. Ulazimo i na tržišta Nemačke i Švajcarske, po uzoru na Austriju gde već imamo 100.000 korisnik - naveo je generalni  direktor Telekoma Vladimir Lučić. 

"Državni službenik" u Latinskoj Americi

- Sa digitalnim servisima i sadržajem iz naše proizvodnje nameravamo da napadnemo čitav svet! Pored proboja u delu Zapadne Evrope, sa čime upravo krećemo, postajemo izvoznik serijskog programa, pa je serija "Državni službenik", veoma uspešna i popularna u Srbiji, nedavno prodata za emitovanje u Latinskoj Americi! - rekao je prvi čovek Telekoma Vladimir Lučić. 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd