Skip to main content
sinisa mali

MALI NA VAZDUHOPLOVNOM SAMITU: Napravili smo od Er Srbije najbrže rastuću firmu (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic
Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali izjavio je da je to najbrže rastuća avio-kompanija u regionu

On je, otvarajući dvodnevni Vazduhoplovni samit koji se održava u Beogradu, na kome učestvuju predstavnici 62 kompanija iz oblasti avio industrije, kazao da je Beograd regionalni centar avio-industrije.

Otvoren PRVI VAZDUHOPLOVNI SAMIT jugoistočne Evrope (FOTO)

On je kazao da je zahvaljujući partnerstvu sa Etihadom, nekadašnji JAT, a sada Er Srbija postala najbrže rastuća kompanija u regionu i pokretač srpske privrede.

sinisa mali
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, Er Srbija trenutno doprinosi bruto društvenom proizvodu oko 100 miliona dolara, a da se očekuje da to učešće do 2024. godine bude oko 1,8 milijardi dolara. 

- Er Srbija je jedna uspešna priča započeta pre tri godine i u kojoj sam lično učestvovao. To je bila ključna prekretnica u razvoju srpske avio-industrije. Započeli smo bili nešto što nismo znali kako će završiti, a sada smo najuspešnija kompanija u regionu - naglasio je Mali i podsetio da je JAT bio kompanija pred stečajem. 

On je dodao da su ovakvi događaji , kao što je ovaj Vazduhoplovni samit koji se dva dana održava u Beogradu, veoma značajan za budućnost avio industrije Srbije, jer će na njemu okupljeni stručnjaci razmeniti svoja iskustva. 

Mali je naglasio da je za razvoj avio sektora neophodna saradnja u regionu, jer samo zajednički može da se učestvuje u globalnoj ekonomiji i privučemo više turista. 

On je potsetio i da Beograd ima direktan let za Njujork, najavivši da se narednih meseci očekuje uvođenje novih linija za Kinu. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mali je kazao i da se vode razgovori o privatizaciji Jat tehnike i da očekuje da će privatizacija te kompanije biti završena 2017. a da će novi partner bio to Etihad ili neko drugi doprineti njenom uspehu. 

Prema njegovim rečima očekuje se da sledeće godine bude završena i koncesija za aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i da će to preduzeće ostvariti veći rast prihoda. 

On je ukazao i na značaj obrazovanje posebno mladih dodajući da je Vlada Srbije to stavila kao jedan od svojih prioriteta. 

Naglasio je i da Srbija ima veoma uspešne i obrazovame ljude navideći da oko 600 ljudi je zaposleno u Er Srbiji a oko 300 u Etihadu. 

Skup u Beogradu organizovan je uz pomoć Etihada, Er Srbije i portala Tango Six. Ukupno će biti 31 panel, a najviše reči će biti o privatizaciji Aerodroma Nikola Tesla i o privatizaciji još jedne velike kompanije JAT Tehnike.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
lilit's picture

lilit

Samo nije rekao ekonomsku računicu: koliko im je oprošteno para zbog gubitaka, koliko im je država dala novca zatroškove, koliko...koliko.... itd

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd