Skip to main content
 • Read more Donald Tramp i Vladimir Putin Svet

  PRVA REAKCIJA IZ RUSIJE NA TRAMPOVU POBEDU zbog Malerovog izveštaja!

 • Read more fudbalska reprezentacija Nemačke Fudbal

  KVALIFIKACIJE ZA EP: Nemačka posle DRAME do pobede nad Holandijom! Prštalo je u finišu (VIDEO)

 • Read more Elvin Kadrić Kadra i Bojana Ristivojević Parovi

  NAJDRAMATIČNIJE IZBACIVANJE - KADRU PUSTILA PRODUKCIJA DA IZAĐE: 8 favorita nominovano, ON ima više od 50 odsto

 • Read more Tomas Ertel Košarka

  SVE ZAHVALJUJUĆI PEŠIĆU: Barselona postala penicilin za Reаl (FOTO)

 • Read more Slađan Vučković Info

  Zastavnik koji je izgubio obe ruke rasplakao Srbiju: Nisam brinuo za sebe, vojnik sam! Krv mi se slivala niz lice... (VIDEO)

 • Read more Rafael Izraeli Info

  "SRBI, SAMI VRATITE SVOJE KOSOVO! NEĆE VAM GA NIKO DATI!" Prof. dr Rafael Izraeli ekskluzivno za Srbiju Danas

Mira Perić

Mek je mesto gde se stiče iskustvo, odgovornost i samopouzdanje

Foto: Promo
Mira Perić je dvadeset trogodišnja mlada ambiciozna devojka koja je na nagovor sestre, koja dugo radi u McDonald’s restoranu, popunila prijavu za posao i pre četiri godine bila izabrana za rad u popularnom Meku.

 O svojim početnim koracima i radu u najpoznatijem lancu restorana u svetu govori za naš portal.

„Kada sa ove distance pogledam, baš sam srećna što sam poslušala sestru i prijavila se za posao u Meku. Počela sam da radim sa devetnaest godina, upisala fakultet i sve mi je bilo novo. Bez ikakvog iskustva su me primili u Mek i prošla sam kroz seriju treninga uključujući i trening komunikacije sa gostima. Komunikacija je izuzetno važna u svakom poslu, a pogotovu u našem, gde smo konstantno izloženi radu sa ljudima. Podjednako je važna i interna komunikacija ka kolegama, a i eksterna ka našim gostima. Svi mi dolazimo iz različitih sredina, porodica, sa različitim obrazovanjem... Mek je mesto u kom postoje za sve propisani standardi kojih svaki zaposleni mora da se pridržava. Nakon uobičajenog početka, kakav imaju sve kolege koje prvi put počinju da rade u Meku, brige o tome da u sali restorana sve funkcioniše u smislu higijene i urednosti, prošla sam niz treninga za rad u McCafeu. Posao u McCafeu podrazumeva obuku o vrstama kafe koje služimo, načinima na koje se pripremaju, brigu o kvalitetu kafe i kolača i njihovom roku upotrebe, zalihama, zatim popunjavanje određene dokumentacije kako bi kolege koje rade pre ili posle mogle lakše da prate šta se sve dešava u smeni. Ono što najviše volim je komunikacija sa gostima. Radeći u McCafeu imala sam prilike da upoznam mnogo različitih ljudi. Omiljena kafa mi je dupli espreso, a uživam u ukrašavanju kafa, što gosti posebni cene. Naučila sam mnoge veštine radeći u Meku kao što su sigurnost u ono što radim, tačnost, disciplina, rad u timu. Prednosti rada u Meku su sigurno radno okruženje i mogućnost da se mnogo nauči, kao i mogućnost da se napreduje. Za studente je Mek idealan prvi posao, jer će naučiti radne navike, a finansijski će biti sigurni. Moći će da se dogovore sa nadređenima da li žele da rade puno radno vreme ili part time kao i oko smena. Zahvaljujući radu u Meku i slobodnom vremenu koje mi preostaje uz ovaj posao naučila sam i nekoliko stranih jezika – engleski, švedski, rumunski, što mi dodatno pomaže u poslu kada imamo goste iz zemalja sa ovih govornih područja. Budu oduševljeni kad čuju da zaposleni u Meku govori njihov jezik. Preporučila bih mladima da svoju karijeru počnu u Meku jer će tako steći iskustvo, odgovornost i samopouzdanje potrebno ne samo za posao, već i za život.“ završava u jednom dahu ova vedra i nasmejana devojka.

Mira Perić
Mira Perić
Foto: Promo

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd