Skip to main content
Zorana Mihajlović

MIHAJLOVIĆ: Besplatan vaj-faj na koridorima 10 i 11

Foto: Srbija Danas
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u planu da do početka letnje sezone na koridorima 10 i 11 bude uveden besplatan vaj-faj (Wi-Fi) internet.

Ona je novinarima rekla da je o tome danas razgovarala sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom.

-Dogovor je da pokušamo da to bude uvedeno na graničnim prelaznima, stajalištima i naplatnim rampama. Verujem da ćemo do početka letnje sezone realizovati tu ideju, kazala je Mihajlović i dodala da je uvodjenje besplatnog interneta na koridorima predlog njenog ministarstva. 

KORIDOR 10: Otvorena deonica Vladičin Han - Donji Neradovac kod Vranja

Na pitanje novinara zašto besplatana internet nije omogućen u vozilima gradskog saobraćaja u Beogradu ona je kazala da će to tome razgovarati sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim kako bi taj problem bio rešen.

Železnice ne duguju milijarde za struju

Srpske železnice ne duguju milijarde za struju niti imaju dugove po tom osnovu, izjavila je danas potpredsednica vlade i Mihajlović.

Mihajlović je rekla novinarima da je raniji dug srpskih železnica rešen u januaru sa EPS-om i da je došlo do otpusta duga.

Ona je kazala da je reč o nagomilanim troškovima koje je železnica imala u prethodnih 10 godina i da je to rešeno.

koridor
Foto: Srbija Danas

- Videla sam da mediji pišu o javnim preduzećima, između ostalog se pominju srpske železnice, da nisu plaćale struju. To nije tačno, sve račune za struju železnice redovno isplaćuju - rekla je Mihajlović.

ISTOČNI KRAK KORIDORA 10: Od Pirota do granice novim auto-putem od Nove godine

Ona je naglasila da je u reformi železnica napravljen veliki iskorak i da to može da bude primer za reformisanje i ostalih javnih preduzeća.

Podsetila je i da su železnice podeljene na četiri železnička preduzeća.

-Jedan od problema su bili nagomilani dugovi kojih više nema, svaki račun koji dodje u bilo koje železničko preduzeće se redovno plaća, istakla je Mihajlović.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd