fbpx
Skip to main content
Zorana Mihajlović, radna grupa

MIHAJLOVIĆ O ŠTRAJKU KOMBI PREVOZNIKA: Nema razloga da se zakon o drumskom saobraćaju ne poštuje

Foto: Srbija Danas
Prevoznici su imali godinu i po dana da se pripreme za nov zakon koji stupa na snagu 12 februara

Ne postoji nijedan razlog da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne primenjuje i država ne može da dozvoli da bilo ko ne poštuje zakon, izjavila je povodom protesta kombi prevoznika potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je navela i da nema potrebe da bilo ko plaši radnike, koji danas voze kombije i od toga hrane svoje porodice, da će ostati bez posla. 

MIHAJLOVIĆ: Žeželjev most biće gotov do kraja 2017.

- Niko od njih neće ostati na ulici, jer sve firme koje se danas bave kombi prevozom imaju mogućnost da se u najkraćem roku registruju i počnu da rade u skladu sa zakonom - izjavila je Mihajlović. 

Mihajlovićeva je rekla da je borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta Vlade i premijera Aleksandra Vučića.

- Država godišnje zbog sive ekonomije izgubi oko 55 miliona evra u oblasti drumskog transporta i vanlinijski transport je jedan od ozbiljnih generatora ovog problema - rekla je Mihajlović.

MIHAJLOVIĆ: Gradićemo i Koridor Istok u dužini od 140 km

Zorana Mihajlović
Foto: Srbija Danas

Navodeći da oni ugrožavaju i hiljade i hiljade drugih radnika koji su zaposleni u prevozničkim firmama koje poštuju zakon, Mihajlović je ukazala da pred sivom ekonomijom država ne može da zažmuri.

Vanlinijski kombi prevoz nije bio dozvoljen ni po ranijim zakonima

Potpredsednica Vlade je istakla da je privrednicima bilo ostavljeno godinu i po dana da se pripreme za zakon čija primena počinje 12. februara. 

Ona je dodala i da kombi kao vrsta vozila nije zakonom definisana kategorija ni po postojećim zakonima, već je reč o putničkim vozilima koja ne mogu obavljati međugradski i međunarodni prevoz putnika. 

Mihajlović: Ocene EK za poglavlje 14 dokaz da Srbija ide ka članstvu u EU

Ovakvim prevozom dovodi se u pitanje i bezbednost putnika jer kombi vozila nemaju tahografe i nije moguće utvrditi vreme rada i odmora vozača'''', rekla je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju. Potpredsednica Vlade je dodala i da je Ministarstvo uvek otvoreno za dijalog i pomoć svima, ali u okviru važećih zakonskih propisa.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Porez's picture

Porez

Nikakav problem,samo neka se registruju i neka plaćaju porez.To ih najviše boli.Vozači da imaju odgovarajuće kategorije,preglede,putne naloge,tahografe i ostalo i nema problema.

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd