fbpx
Skip to main content
Ministarka

Ministarka privrede posetila Kruševac: Pozvala preduzetnike da konkurišu za neki od programa

Prema rečima ministarke, u Kruševcu je realizovano 11 infrastrukturnih projekata

Tamo se sastala sa rukovodstvom Grada, a zatim obišla porodičnu firmu "Flory" koja se bavi proizvodnjom homogenizovanih hranljivih preparata i dijetetske hrane.

AMERIČKA EKONOMIJA NA KOLENIMA: U biroima za nezaposlene više nema mesta, otkaz dobio rekordan broj ljudi

AMERIČKA EKONOMIJA NA KOLENIMA: U biroima za nezaposlene više nema mesta, otkaz dobio rekordan broj ljudi

MINISTARKA ATANASKOVIĆ: Kruševac ima potencijal za još veći rast i razvoj (VIDEO)

MINISTARKA ATANASKOVIĆ: Kruševac ima potencijal za još veći rast i razvoj (VIDEO)

SENZACIONALNA PONUDA! NOVO: Karibi u Emiratima! Kipar od 659 €

SENZACIONALNA PONUDA! NOVO: Karibi u Emiratima! Kipar od 659 €

Prema rečima ministarke, u Kruševcu je realizovano 11 infrastrukturnih projekata, a u prethodnoj godini završena je realizacija projekta Izgradnja saobraćajnica sa infrastrukturom u okviru zone Stari aerodorom, gde je izgrađeno sedam saobraćajnica, od koji su neke opremljene i trotoarima, parkinzima, zelenim pojasom, biciklističkim stazama, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Atanasković je istakla i da je Ministarstvo privrede dalo podsticaje za više fabrika u Kruševcu, ocenjujući da taj grad ima potencijala za još veći rast i razvoj.

Kada je reč o programima koji su namenjeni malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, ministarka je istakla da ukupno odobrena bespovratna sredstva za Kruševac od 2015. do 2020. godine iznose nešto više od 206 miliona dinara, dok je vrednost ostvarenih ukupnih investicija u istom periodu kroz programe za opremu, start ap i razvojne nešto više od jedne milijarde dinara.

- Od ove godine Ministarstvo privrede sprovodi i program namenjen ženama i mladima, koji pokreću svoj biznis, kako bismo im pomogli u poslovanju. Upravo firmu koju smo posetili, a koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane vodi žena. U pitanju je porodična firma, čiji je vlasništvo preneto na drugu generaciju - rekla je Atanasković.

Ministarka je pohvalila vlasnicu firme Jelenu Milošević koja se nakon studiranja u Milanu vratila u svoj rodni grad da nastavi sa porodičnim biznisom.

Atanasković je objasnila da "Flory" proizvodnju zasniva na najsavremenijim, svetski priznatim tehnologijama.

Kako kaže, poklanjaju veliku pažnju naučnom istraživanju, stručnom osposobljavanju i edukaciji zaposlenih i primeni međunarodnih standarda kvaliteta.

Ministarka je ovom prilikom pozvala preduzetnike da konkurišu za neki od programa Ministarstva.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović zahvalila je ministarki na poseti, navodeći da je saradnja Ministarstva i Grada odlična i da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Vlasnica firme je istakla da je poseta ministarke "vetar u leđa" i podstrek da još više i bolje rade i napreduju, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
14 Beograd