fbpx
Skip to main content
Biznis forum Leposavić

Na inicijativu predsednika Vučića stižu ugovori za srpske poljoprivrednike sa KiM

Tanjug/Zoran Žestić
Na forumu više od 30 najvećih poslovnih sistema iz centralne Srbije

Kompanija Sirogojno želi da sklopi ugovore sa svima zainteresovanim srpskim proizvodjačima voća na KiM, maline i borovnice, kao i da uloži u prerađivačke kapacitete, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na biznis forumu u Leposaviću, koji se održava u okviru posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM.

Čadež je rekao da Sirogojno želi da napravi dugoročne ugovore o saradnji sa privrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima, ali i da uloži u otkupne stanice i hladnjače.

- PKS je dovela više od 30 najvećih poslovnih sistema iz centralne Srbije - rekao je Čadež.

Dodao je da su tu MK grupa, Moji brendovi, Alko grupa, Komtrejd, Jela Jagodina... Čadež se zahvalio Ministarstvu poljoprivrede i Kancelaciji za KiM Vlade Srbije na sistemu podsticaja za privrednike iz centralne Srbije koji žele da ulažu na KiM i na obezbeđivanju sredstava za mehanizaciju poljoprivrednim gazdinstvima da bi poboljšali proizvodnju.

Zamenik direktora Kacelarije za KiM Dušan Kozarev je rekao da je pre samo nekoliko meseci Vučić pokrenuo tu inicijativu i da već imamo prve rezultate - biznis forum sa privrednicima iz centralne Srbije i sa KiM.

Biznis forum Leposavić
Više od 100 kompanija traži poslovne saradnike
Tanjug/Zoran Žestić

- Imamo više od 100 kompanija i očekujemo više od 500 posetilaca. Vučić će danas svečano zatvoriti skup i nadam se da ćemo biti u prilici da da mu saopštimo dobre rezultate - naveo je Kozarev.

Kako je rekao, cilj biznis foruma je povezivanje i pronalaženje zajedničkog interesa privrednika iz centralne Srbije i sa KiM.

Kozarev je naglasio da je KiM obično prepoznato u svetu kao rizično područje iako je to 'rezervoar preduzetništva, preduzimljivosti i kreativnosti.

- Naš narod ima većinu u 10 opština i ima šta da predstavi i na šta da bude ponosan, a tu su banke i ministarstva Vlade Srbije, kao i predstavnici najvećih proizvodjača, da im kažu šta je to gde mogu da budu još bolji i da zajednički nastupe u biznisu.

Kozarev je rekao da uz podršku države Srbije privrednici sa KiM mogu da počnu da osvajaju ne samo evropsku već i svetsku ekonomiju.

Kaže da će Kancelarija i druge institucije Srbije pomoći i fiinansijski i logistički da se poboljsa ukupan poslovni ambijent na KiM i da biznis forum postane tradicionalan, kao i da se prepozna kao važan poslovni dogadjaj u regionu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 7 Pogledaj sve komentare
Darko's picture

Darko

Vucic pokazao da uvek brine o svim Srbima.

0 | 0
Milos's picture

Milos

Treba ulagati u srpsku poljoprivredu.

0 | 0
Savka 's picture

Savka

Tu ima potencijala.

0 | 0
Ljiljana's picture

Ljiljana

Treba sto vise srpskih investicija kada je rec o poljoprivredi na KiM .

0 | 0
Ljiljana's picture

Ljiljana

Treba sto vise srpskih investicija kada je rec o poljoprivredi na KiM .

0 | 0
Aleksa's picture

Aleksa

Vucic je, izmedju ostalog, dosao na Kosovo da ekonomski pomogne Srbima.

0 | 0
Una's picture

Una

Vucic se zaista bori za bolji zivot Srba na KiM!!Bravo!!

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd