fbpx
Skip to main content
Prodavnica

Na OMILJENOM dečijem slatkišu PREPRAVLJALI rok trajanja: Obratite pažnju sledeći put kad odete u prodavnicu (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Mnogi i ne obraćaju pažnju na ovo

Na Tviteru se pojavila fotografija koja je izazvala pažnju među korisnicima društvenih mreža i povukla polemiku o nesvesnim prodavcima, koji zarad prometa besumučno obmanjuju kupce.

Svetlani je vračara rekla da umota JAJE i stavi ga pod jastuk: Kada je pogledala unutra ostala je ZALEĐENA

OPREZ! U toku je velika TELEFONSKA PREVARA u Srbiji: Stiglo i ZVANIČNO upozorenje nadležnih (FOTO)

Sigurno je svako bar nekoliko puta u životu naseo na neku od fora kojima se trgovci služe. Kako bi "navukli" potrošače da pazare baš kod njih, pribegavaju hohštaplerskim trikovima. Varanje na gramaži proizvoda ili reklamiranje nepostojećih popusta, postala je već dobro istrenirana praksa prodavca u Srbiji. Ipak, prelepljivanje roka trajanja može izazvati zdravstvene komplikacije! Pogotovu ako se radi o proizvodu koji je omiljen među najmlađima - Kinder jajetu! 

Na Tviteru se pojavila fotografija koja je izazvala pažnju među korisnicima društvenih mreža i povukla polemiku o nesvesnim prodavcima, koji zarad prometa besumučno obmanjuju kupce.

 Svaka druga krši pravila: Polovina pumpi u Srbiji ne posluje po ZAKONU

Devojka koja je podelila fotografiju napisala je objavu u kojoj je izrazila svoju zabrinutost zbog ovakvog postupka trgovaca. Naime, kako je objasnila u komentarima, ona lično je kupila Kinder jaja, a kada je videla da je rok trajanja prilepljen, blago rečeno, ostala je u šoku. 

Komentari koji su se ispod objave ređali nisu nikako ohrabrujući, pošto se veliki broj korisnika požalio da je bar jednom u životu imao problema slične vrste, ali su se složili da je ovo posebno zastrašujuće jer se radi o proizvodu koji uglavnom konzumiraju deca.

ZNATE LI ŠTA JEDETE? Budite oprezni pri kupovini gotovih jela, jer preti vam VELIKA OPASNOST!

Inače, oznake koje su proizvođači dužni da stave na proizvod su "Najbolje upotrebiti do" - datum do kada hrana zadržava svoj očekivani kvalitet, ali nakon toga je i dalje bezbedna za korišćenje i "Upotrebljivo do" - datum do kojeg hrana može bezbedno da se koristi. Nakon datuma označenog za rok trajanja ne bi trebalo konzumirati tu hranu.

Jako je bitno i doktori preporučuju da u organizam ne unesete mleko, meso, sireve, ribu ili jaja sa isteklim rokom trajanja jer onda može doći do ozbiljnijeg trovanja organizma.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd