fbpx
Skip to main content
stan

Na ove tri lokacije niko nije želeo da živi, a SADA "NIČU" ELITNI STANOVI: Cene kvadrata i do 1.300 evra!

Foto: Profimedia/ilustracija
Na obodu Beograda, u pojedinim naseljima udaljenim i manje od desetak kilometara od centra, do skoro je raslo trava i šiblje, a danas "rastu" elitni stambeni i poslovni kompleksi. Popularna mesta postali su tako Jajinaci ispod Avale, Altina, Mali Mokri Lug, Pančevo...

Blizina prestonice je ključna da kvadrat na ovim lokacijama danas košta i više od 1.200 evra. Reč je i o mestima koja su poslednjih godina dobila svu neophodnu infrastrukturu, gde su njive postale dečija igrališta, a zapuštene zelene površine parkovi i mesta za odmor koja opštine ili mesne zajednice održavaju.

Šta je potrebno da građani dobiju pravo na povrat PDV-a za automobil iz Nemačke?

Šta je potrebno da građani dobiju pravo na povrat PDV-a za automobil iz Nemačke?

LEBANE NE PAMTI BOLJEG STUDENTA: Nenad je završio fakultet sa NEVEROVATNIM PROSEKOM, životni put je davno odredio

LEBANE NE PAMTI BOLJEG STUDENTA: Nenad je završio fakultet sa NEVEROVATNIM PROSEKOM, životni put je davno odredio

Od 1. oktobra se putovanja u Srbiji potpuno menjaju: Upoznajte se sa novim pravilima na vreme!

Od 1. oktobra se putovanja u Srbiji potpuno menjaju: Upoznajte se sa novim pravilima na vreme!

Pančevo

Već je poznato da je kupovina kuća i stanova u gradiću 18 kilometara od prestonice sve popularnija, a kvadrat u Pančevu već sledeće godine mogao bi drastično da poskupi, čak i do 30 odsto, procenjuju poznavaoci

Prema podacima portala nekretnine.rs kvadrat na periferiji grada može se kupiti i za manje od 600 evra, dok luks, novi kvadrat u strogom centru Pančeva košta u proseku oko 1.000 evra. Praktično, četvorosoban nov stan u centru grada od 115 kvadrata moguće je kupiti po ceni od 69.000 evra. Trosoban stan, takođe u centru, od 88 kvadrata prodaje se za 82.000 evra.

Koliko god zvučalo čudno, do Pančeva se može lakše i brže doći iz centra Beograda nego do mnogih drugih delova grada. Od Glavne autobuske stanice u gradu na Tamišu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a za još 10 do 15 do gotovo svih centralnih destinacija u prestonici. Autobusi ATP-a na liniji Pančevo - Beograd polaze na svakih pola sata, a u vreme jutarnjeg i poslepodnevnog špica i na 15 minuta. Jedina mana je nedostatak noćnog prevoza, pa od ponoći do prvih jutarnjih sati nema polazaka.

zgrada
zgrada
Foto: Srbija Danas

Altina

Sada već veoma urbano beogradsko naselje Altina, jedno je od najmlađih prestoničkih naselja, koje se svakodnevno razvija i dobija mnogobojne moderne stambene i poslovne komplekse. Nalazi se nadomak Zemuna Reč "Altina" u prevodu znači "zlatan turski novac", a da je zlatna i da itekako ima veze sa novcem govore i sve više cene stanova u ovoj oblasti.

Iako se urbanistički posmatrano, naselje i dalje uređuje, cene kvadrata mogu da pariraju onima u ostalim popularnim delovima Beograda.

Cena kvadrata u novogradnji se sada kreće između 1.100 i 1.300 evra u ovom mestu. Tako je, recimo, dvosoban stan u centru Altine, od 47 kvadrata, moguće platiti oko 51.700 evra. Starogradnja je malo jeftinija, pa je cena kvadrata oko 900 evra u starim zgradama.

Jajinci

Još jedno mesto koje je do nedavno smatrano praktično selom, a sada veoma popularno i urbano jeste Jajinci. Mesto je čuveno po Spomen-parku, a nalazi se na 11 kilometara od Avale. Nalazi se u opštini Voždovac, a na atraktivnosti mu daje i to što se proteže do Bulevara oslobođenja, koji vodi do centra Beograda, odnosno trga Slavija.

Istina, i dalje je na ovom mestu više porodičnih kuća, nego recimo stambenih zgrada kao u susednoj Banjici, ali deluje da novi stambeni prostor "niče svakodnevno". Na to utiče generalno povećana potražnja za nekretninama u celom Beogradu.

I ovde su cene kvadrata znatno skočile prethodnih godina, te je tako sada za kvadrat stana u novogradnji potrebno izdvojiti od oko 1.000 do i više od 1.200 evra.

Mali Mokri Lug

I Mali Mokri Lug koji se nalazi na opštioni Zvezdara do skora je važio za mesta na koje nema stambenih zgrada. U poslednje dve godine, a posebno ove, danas je ovo naselje, mesto gde ima sve više kranova. Investitori sve češće prave višespratnice na mestu gde je prethodno bila kuća, a kvadrat se prodaje po ceni i do 1.000 evra.

Mali Mokri Lug je naselje udaljeno osam kilometara od centra Beograda, i nalazi se pre Kaluđerice.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Light snow
-3 Beograd