fbpx
Skip to main content
Krava

NAJBOGATIJI STOČARSKI KRAJ U SRBIJI BEZ VODE! Preko 5.000 krava u ovom selu - evo šta kažu nadležni

Foto: RINA
Meštani novovaroškog sela Božetići već decenijama imaju problem sa vodosnabdevanjem.

Najteža situacija je preko leta, jer u svakom domaćinstvu se nalazi veliki broj grla stoke koju nemaju kako da napoje. Vodovod je trebalo da dobiju do kraja ove godine, a kad voda nije potekla sa slavina odlučili su se na miran protest kako bi još jednom od nadležnih potražili neophodne odgovore.

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cenom akcija kompanija Adidas i Najk?

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cenom akcija kompanija Adidas i Najk?

PROVERITE SVOJE RAČUNE! Počinje isplata novčane naknade za nezaposlene

PROVERITE SVOJE RAČUNE! Počinje isplata novčane naknade za nezaposlene

SUŠA UNIŠTILA KUKURUZ: Ratari očajni, klipa skoro pa nema, zrna su popucala

SUŠA UNIŠTILA KUKURUZ: Ratari očajni, klipa skoro pa nema, zrna su popucala

- Skup je održan iz nužde, kako bi konačno saznali kad će biti gotov vodovod koji bi nas sve spasio. Ovo je jedan od najbogatijih stočarskih krajeva, sa nekoliko hiljada grla stoke i jasno je koliko je voda neophodna. Rečeno nam je da je korona usporila radove, što naravno razumemo jer je teška godina iza svih nas, ali je neophodno i rešavanje ovog našeg velikog problema. Velika je muka, naročito kad su ovako visoke temperature - izjavio je Slobodan Popović, predsednik Mesne zajednice Božetići.

Meštane je saslušao predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, ističući da je izgradnja vodovoda u selu Božetići jedan od prioritenih, ali i najzahtevnijih projekata.

- Na njegovu realizaciju se čeka duže od pedeset godina. Radovi se odvijaju sa zakašnjenjem jer je epidemija korona virusa usporila mnoge projekte, pa tako i ovaj. Plan je da konačno bude sve gotovo do jeseni sledeće godine, a tokom narednih nekoliko dana dobićemo 20 miliona dinara za realizaciju, a potom kako budu tekli radovi i ostatak novca - izjavio je Vasiljević.

Krava
Foto: RINA

On dodaje da je svima jasno koliko je važno da se ovaj problem što pre reši za doborbit svih, jer tu žive vredni stočari koji jačaju srpsku poljoprovredu i dobri uslovi za njihovu proizvodnju su neophodni.

- Zamolili smo ih za razumevanje, jer nam je svima u interesu da svi meštani Božetića dobiju vodu. Sve ovo je pokušaj nemoćnih lokalnih opozicionih lidera, da bes i muku naroda koji traju pola veka iskoriste za svoje političke poene. Pogotovo što znamo da se radi o ljudima koji su proneverili milione dinara iz budzeta novovaroške opštine u prethodnom periodu - kaže Vailjević.

Do sada je urađeno dva i po kilometra cevovoda, a radovi koji se izvode su izuzetno teški i sporo se odvijaju. Ukupna vrednost projekta je oko 120 miliona dinara. Tokom naredne sedmice biće raspisana javna nabavka za odabir izvođača radova na projektu izgradnje vodovoda Ćurčića vrelo.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
0 Beograd