fbpx
Skip to main content
škola Milan Munjas

NAJLEPŠA ŠKOLA U SRBIJI REKONSTRUISANA! Ovako Vlada Srbije sagledava obrazovni sistem u 21. veku

FOTO: Youtube/Printscreen/RTV Mag
škola koja ima skoro 1.300 učenika, 61 odeljenje, 12 izdvojenih odeljenja na teritoriji opštine Ub, i zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja je od 2016. godine rekonstruisana

Najstarija i najveća škola u Kolubarskom okrugu, osnovana 1820. godine, "Milan Munjas" kompletno je rekonstruisana, po najvišim standardima, a ministar prosvete Branko Ružić istakao je da to predstavlja, simbol na koji način Vlada Srbije sagledava obrazovni sistem u 21. veku

ŠKOLAMA OMOGUĆITI DA ŠTO DUŽE RADE U NORMALNIM USLOVIMA: Jedan razlog bio presudan da se krene sa nastavom

ŠKOLAMA OMOGUĆITI DA ŠTO DUŽE RADE U NORMALNIM USLOVIMA: Jedan razlog bio presudan da se krene sa nastavom

TEMPERATURE U MINUSU PRAVI OZBILJNE PROBLEME SA VODOM: Vodoinstalater objasnio kako da izbegnete dodatne troškove

TEMPERATURE U MINUSU PRAVI OZBILJNE PROBLEME SA VODOM: Vodoinstalater objasnio kako da izbegnete dodatne troškove

KRISTINA I TAMARA RADE U RUDNIKU: Dve mlade inženjerke su dokaz da žene ne donose nesreću u ovom poslu

KRISTINA I TAMARA RADE U RUDNIKU: Dve mlade inženjerke su dokaz da žene ne donose nesreću u ovom poslu

- Ovom školom smo dokazali da živimo u Evropi, da možemo da dosegnemo evropske standarde - kazao je Ružić koji je školu obišao sa premijerkom Anom Brnabić.

Kako je naveo, škola koja ima skoro 1.300 učenika, 61 odeljenje, 12 izdvojenih odeljenja na teritoriji opštine Ub, i zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja je od 2016. godine rekonstruisana, a 2019. se otpočelo sa radovima na šest učionica i bazenu - treba da postane standard za sve škole u zemlji.

- Mislim da će i roditelji i deca biti presrećni što imaju sve ovo na raspolaganju - rekao je Ružić.

On je dodao da je računarska oprema obezbeđena za celu školu u kojoj postoje četiri digitalne učionice i to zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i škole.

- To je orijentir za sve nas kojim putem treba ići - rekao je Ružić.

Istovremeno, poželeo je zdravlje i bolji ambijent svim učenicima, kao i prosvetnim radnicima koji su, kaže, pokazali da je moguće i u vanrednim okolnostima, tokom prvog polugodišta, uz velike oscilacije, ponekada i uz alarmantni broj zaraženih, očuvati obrazovni sistem.

branko-ruzic
Srbija Danas / Jelena Obradović

Prosvetni radnici su i u tim teškim vremenima pokažali odgovornost, predanost u radu, a kao cilj su ispred sebe stavili održavanje kontinuiteta obrazovno-vaspitnog procesa i procesa sticanja znanja, rekao je Ružić.

- Uz sveobuhvatnu imunizaciju koja sledi, očekujem da izađemo na zelenu granu do kraja drugog polugodišta - kazao je Ružić i pozvao sve prosvetare da nastave da se prijavljuju za vakcinaciju na portalu eUprava.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić kazao je da škola "Milan Munjas“ koja je najveća u dva upravna okruga - Kolubarskom i Mačvanskom, danas dobija standard više i uslove koji će omogućiti da 1.300 đaka pohađaju nastavu na visokom nivou, a i da mogu da steknu veštinu više u zatvorenom bazenu u kojem će moći da nauče plivanje.

Direktorka škole Živana Baratović istakla je da tu obrazovnu instituciju karakterišu tri "naj".

- Ovo je najstarija škola u Kolubarskom okrugu, osnovana 1820. godine, najveća škola u Kolubarskom okrugu i sa ovim novodograđenim delovima definitivno najlepša škola - kazala je Baratović.

Osnovna škola "Milan Munjas" kompletno je rekonstruisana sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u iznosu od 354 miliona.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
15 Beograd