fbpx
Skip to main content
Vranje

Nakon Vranja, kreće izgradnja stanova u Kragujevcu i Kraljevu

Foto: Srbija Danas
"400 evra po kvadratu na 30 godina, znači da će rata biti manja oko 70 evra za 60 kvadrata što je veoma povoljno"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će izgradnja stanova uskoro krenuti u Kragujevcu i Kraljevu, navodeći da će takva investicija značiti za razvoj srpske ekonomije i dalje povećavanje BDP-a.

- U Vranju će se nastaviti sa izgradnjom, idemo ubrzo i na Kraljevo i Kragujevac. U svim gradovima ćemo, verujem, u toku ove godine započeti izgradnju - rekao je Vučić novinarima i pojasnio da se za realizaciju ovog projekta nisu javile kompanije koje očekuju veliki profit, već im je on, dodaje, važan za referencu, jer prepoznaju da će se u Srbiji u budućnosti još graditi.

"Ne smemo opet da dozvolimo nekontrolisano zapošljavanje" Vučić objasnio zabog čega je ta zabrana i dalje na snazi

On je dodao da Srbija od njih očekuje nižu cenu gradnje, kako bi i konačna cena za one koji kupuju stanove, uz subvencije države bila još niža.

Kako kaže, 400 evra po kvadratu na 30 godina, znači da će rata biti manja oko 70 evra za 60 kvadrata što je veoma povoljno.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

- To je zaista veoma povoljno i svako ko je zaposlen u vojsci i policiji može da izdvoji, a da mu to dodatno ne opterećuje budžet. Na taj način se država odužila na određeni način, jer to su pripadnici policije, BIA, vojske koji rade najteži posao i koji uvek moraju da budu spremni i da svoje živote rizikuju - rekao je Vučić.

RAST PENZIJA će se od 2020. godine računati drugačije, a ovo su PET MOGUĆIH MODELA

Navodi da je razgovarao sa suprugama i majkama poginulih boraca.

"I oni će dobiti svoje stanove. Hoćemo da pokažemo da te ljude nismo zaboravili. Hoćemo da ihz njihovih porodica zaposlimo nove ljude u našu policiju i vojsku zato što znamo da će oni uvek biti uz svoju zemlju i da će da štite svoju Srbiju, da će da je brane kada joj je najteže", rekao je Vučić.


 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
22 Beograd