Skip to main content
narodna-banka

NARODNA BANKA SE SPREMA ZA NOVI PRITISAK PRIŠTINE: Analiziraju se najgora moguća scenarija

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Kosovska kriza...

Narodna banka Srbije analizira različite scenarije kako bi u slučaju da Priština uvede nove mere, među kojima bi moglo da bude i ukidanje platnog prometa na severu Kosova, pronašla alternativna rešenja i omogućila obavljanje transakcija na celoj teritoriji Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju.

"Država neće dati ni DINAR za Turski tok: Amerikanci pritiskaju"

DOBRE VESTI ZA MALE FARMERE: Država će im pomoći u razvoju

- Povodom aktuelnih dešavanja na teritoriji pokrajine KiM i mera koje metodom sile preduzima Priština, odnosno najavljuje nove mere, NBS, kao odgovorna institucija, detaljno prati razvoj događaja -  kažu za Tanjug u centralnoj banci.

Dodaju da su u koordinaciji i bliskoj saradnji s predsednikom Srbije i Vladom, i poručuju da će NBS svoje aktivnosti u vezi sa eventualnim novim merama albanske strane sprovoditi tek ukoliko te mere budu donete.

Nezavisno od toga, Narodna banka analizira različite scenarije, i one najgore, kako bi u takvim okolnostima pronašla alternativna rešenja i preduzela mere iz svoje nadležnosti koje bi omogućile nesmetano odvijanje transakcija na celoj teritoriji Srbije, kao što je bilo i do sada.

U NBS napominju da su mere o kojima se govori u javnosti, suprotne svim opšteprihvaćenim međunarodnim standardima, te da će eventualni odgovor Narodne banke biti usmeren ka zaštiti građana i njihovih interesa, kao i privrednih subjekata i omogućavanja kontinuiteta njihovog poslovanja.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd