fbpx
Skip to main content
Popravka

Ne radi vam uređaj POD GARANCIJOM? OVO su usluge servisa za popravku koje ipak MORATE DA PLATITE

Foto: Profimedia/ilustracija
Ne dozvolite da vas prevare

Prilikom kupovine bele tehnike i kućnih aparata kupci dobijaju garanciju da će proizvod koji pazare određeni vremenski period raditi bez ikakvih problema. U slučaju da se "pokvare" pre isteka predviđenog roka, garantni list upućuje na servis koji je dužan da kvar otkloni - besplatno.

Ipak, svedoci smo toga da se i ove usluge servisera naplaćuju. U kojim slučajevima je to opravdano?

- Sve što je fabrička greška, sve što nije do korisnika, to se ne naplaćuje. Ali, ako na mašini za veš polomite bravicu ili pocepate gumu na vratima, to morate da platite, iako je uređaj u garanciji - rekli su nam iz jednog beogradskog servisa bele tehnike ističući da otklanjanje kvarova izazvanih tzv. mehaničkim oštećenjem naplaćuju i pre isteka roka koji se nalazi na garantnom listu.

Kućni aparati
Kućni aparati
Foto: Profimedia/ilustracija

Ipak, da nije sve tako jednostavno, potvrđuje iskustvo korisnika koji nisu oštetili svoj novi uređaj sopstvenom nepažnjom, a koji ipak ne radi iz razloga za čiju su procenu nestručni. Često, takvi slučajevi uključuju problem sa strujom. 

- Ako je nešto na uređaju izazvalo kuršlus, to podleže garanciji, ali ako je serviser zamenio osigurač ili namestio fazu, pa uključio uređaj, znači da je to bilo do instalacija u stanu i to se naplaćuje - objašnjeno je uz dodatak da bi se takva usluga mogla naplatiti oko 2.000 dinara. 

Da li nastavni program na fakultetima odgovara tržištu rada? Odgovori studenata će vas ŠOKIRATI

Mada u servisu priznaju da postoje usluge, poput navedenih, koje se uprkos garanciji naplaćuju, izlazak na teren nije jedna od njih.

- Izlazak servisera na teren se ne naplaćuje, to je pod garancijom - poručili su iz servisa.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd