fbpx
Skip to main content
Privredna komora Vojvodine

Negujemo odlične odnose AP Vojvodine i Ruske Federacije: Privredna komora Vojvodine spaja privrednike 

Foto: Privredna komora Vojvodine
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da  saradnja komore Vojvodine sa komorom Nižnjeg Novgoroda datira od 2018. godine

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija pod nazivom "Održivi međuregionalni razvoj". Učesnici, članovi Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Nižnjeg Novgoroda razmotrili su protekli period i uticaj kovida-19 na privredna kretanja. 

Srpska ekonomija se ubrzano oporavlja: Zabeležen najbolji rezultat od svih evropskih zemalja!

Srpska ekonomija se ubrzano oporavlja: Zabeležen najbolji rezultat od svih evropskih zemalja!

TONU EVROPSKE BERZE: Padaju deonice četvrti dan zaredom!

TONU EVROPSKE BERZE: Padaju deonice četvrti dan zaredom!

POVEĆANJE PLATA ZA SVE HEROJE: Austrija donela novi kolektivni sporazum o povišicama

POVEĆANJE PLATA ZA SVE HEROJE: Austrija donela novi kolektivni sporazum o povišicama

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da  saradnja komore Vojvodine sa komorom Nižnjeg Novgoroda datira od 2018. godine kada je upravo u Privrednoj komori Vojvodine potpisan sporazum o saradnji. Prošle godine bili smo domaćini odličnog poslovnog foruma na kojem su se predstavile 22 kompanije iz Rusije istako je Vučurević i dodao da  je važno da se saradnja i razgovori u ovim okolnostima nastave u onlajn formatu. 

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istako je da da je tokom prvih osam meseci ukupna robna razmena Vojvodine sa Ruskom Federacijom ostavrena u vrednosti od skoro 705 miliona evra. 

Posebnu zahvalnost Vučurević je uputio Andreju Hripunovu, direktoru Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji što je i ovoga puta svojim prisustvom doprineo značaju razgovora naših komora i privrednika.   
Direktor Trgovinskog predstavništva Ruske federacije u Republici Srbiji Andrej Hripunov izrazio je zahvalnost  predsedniku Privredne komore Vojvodine Bošku Vučureviću i Privrednoj komori na organizaciji foruma sa Nižnjim Novgorodom, kao i ranijih, sa ruskim partnerima ističući da je u uslovima pandemije ovo način i format za pregovore i razgovore o poslu i način da se razvije biznis. To znači istakao je Hripunov da ekomnomija ne može da stane već mora da dobije novi smer saradnje, a sve sa ciljem uspostavljanja kontakata među privrednicima.

Privredna komora Vojvodine
Foto: Privredna komora Vojvodine

S obzirom na činjenicu da je najznačajniji izvozni proizvod u Rusku Federaciju jabuka konferenciji su prisustvovali i privrednici koji imaju  plasman na rusko tržište. 

Mitar Deurić, vlasnik kompanije "Atos Fructum" istakao je da su oni pre 10 godina počeli izvoz na rusko tržište, ali da u ovom trenutku izvoze i na druga, a od pre dve nedelje prve jabuke otišle su i na indijsko tržište. Voćnjak kompanije prostire se na oko 180 hektara na južnim padinama Fruške gore. Godišnje kompanija Atos nudi preko 10.000 tona jabuka.  

Privredna komora Vojvodine
Foto: Privredna komora Vojvodine

Nikola Kotarac, direktor zemljoradničke zadruge "Voćar" iz Slankamena  koja je nastala udruživanjem 41 zadruge , istakao je da oni već 10 godina izvoze na rusko tržište kao i da su su zahvaljujući upravo tom izvozu izgradili voćnjake po svim standardima, iskazujući želju za još boljom saradnjom i novim ulaganjima. 

Zamenik generalnog direktora komore Nižnji Novgorod Aleksandar Puškin istakao je tokom onlajn konferencije  da na osnovu svih dosadašnjih sporazuma imamo sjajne mogućnosti za produbljivanje saradnje i izrazio nadu da će naredna godina biti produktivnija i bolja za naše ekonomije. 

Ekonomske pokazatelje u AP Vojvodini za prvih osam meseci kao i  uticaj pandemije prezentovala je Jelena Bjelanović, sekretar kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine a izvozni potencijal Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine.

Privredna komora Vojvodine
Foto: Privredna komora Vojvodine

U susret regionalnom poslovnom forumu koji će u Privrednoj komori Vojvodine biti organizovan 10. novembra u onlajn formatu Milan Stojanov, šef kabineta predsednika PKV uputio je poziv kolegama iz komore Nižnjeg Novgoroda kao i privrednicima da se prijave i učestvuju.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd