fbpx
Skip to main content
Nemačka

Nemačka na PRAGU RECESIJE: Veliki pad u proizvodnji, Berlin ZABRINUT, da li ima RAZLOGA?

Foto: Profimedia/ilustracija
Nemačka automobilska industrija takođe je imala nekoliko loših meseci, nakon uvođenja novih, strožih pravila u vezi zagađenja

Zabrinutost zbog zdravlja nemačke ekonomije raste, nakon što je najveća evropska ekonomija pretrpela još jedan veliki pad u proizvodnim porudžbinama.

Nemačke fabričke porudžbine u decembru pale su za 1,6 odsto, pokazali su novi podaci, zbog slabe potražnje iz inostranstva.

Ova zemlja je NAJBOGATIJA prirodnim resursima: A pogledajte kako izgleda vađenje NAFTE

To je mnogo gore nego porast od 0,3 odsto koji su ekonomisti očekivali, i prati pad od 0,2 odsto u novembru.

Na godišnjem nivou, porudžbine su bile sedam odsto niže nego u decembru 2017., što predstavlja najveći pad od 2012. godine.

Nemačka
Foto: Profimedia

Ovako slab rezultat pokazuje da se nemačka industrijska osnova sučava sa problemima s obzirom na trgovinske tenzije, usporavanje globalnog rasta i uznemirenost oko Bregzita.

Nemačka automobilska industrija takođe je imala nekoliko loših meseci, nakon uvođenja novih, strožih pravila u vezi zagađenja.

Ove BILJKE uzgaja 5.000 Srba, a zarada ide i do 6.500 EVRA!

Već znamo da se nemački BDP smanjio za 0,2 odsto u periodu od jula do septembra, a neki ekonomisti strahuju da će njena ekonomija nastaviti da tone, što će dovesti zemlju u recesiju. 

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd