fbpx
Skip to main content
dron

NEVEROVATNO! Ljudi će uskoro masovno leteti dronovima! (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen/Discovery Canada
Masovna vožnja privatnim dronovima je sve bliža, bar za one sa dubljim džepovima, imajući u vidu da se tehnologija ovih lakih letelica razvija i napreduje neverovatnim tempom.

Pored letećeg automobila Lerija Pejdža, jednog od osnivača Gugla, ili ruskog Kalašnjikova, koji je takođe “podigao” čoveka dronom, još jedna tehnološka kompanija razvila je ovaj sistem prevoza.

I ne samo to, već je uveliko u procesu “omasovljenja” ovakvog vida prevoza, s obzirom na to da u svojoj ponudi ima dronove taksije, kao i prve lične dronove kojima, izgleda, može da upravlja bilo ko.

Hoversurf, ruska firma sa sedištem u Kaliforniji, pre nešto više od godinu dana je predstavio proizvodnu verziju električne letelice Hoverbike S3 2019 koja, osim što vertikalno uzleće i sleće, može povesti i pilota.

Kompanija tako uveliko nudi velike personalne dronove koji mogu da prevoze ljude, a svoj proizvod su plasirali i policiji Dubaija, koja će ga koristiti za patroliranje gradom.

Iz Srbije za ceo svet: Kreće izgradnja rudnika zlata

Hoverbike S3 2019 je, kako navodi kompanija, prvi legalni lični dron jednosed, za koji u SAD nije potrebna letačka dozvola, s obzirom da spada u ultralake letelice.

Ipak, za početak, letelice neće moći da priušti baš “bilo ko”, jer prema pisanju specijalizovanih sajtova, cena S3 je “tričavih” 150.000 dolara.

Srbija će biti jedan od vodećih proizvođača bakra u Evropi?! RUDARSKI SEKTOR U OFANZIVI

Bogatim arapskim zemljama novac svakako nije problem, pa je Dubai započeo projekat opremanja policije ovim letelicama.

Tako će, kao projekat grada budućnosti, Dubai uskoro u svom asortimanu futurističkih atributa ponuditi još jedan – policijske vazdušne patrole na velikim dronovima.

Serijski primerak G3 prikazan je na tehnološkom sajmu GITEX, a trenutno ga odabrani policajci testiraju u sklopu obuke za sigurno korišćenje. Na obuci su dva tima, a očekuje se da će se implementirati u snage bezbednosti do 2020. godine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd