fbpx
Skip to main content
đaci

Neverovatnih 2000 kompanija je zainteresovano za dualno obrazovanje u Srbiji!

Foto: Profimedia/ilustracija
Veliki je značaj uvođenja dualnog obrazovanja

Za sistem dualnog obrazovanja zainteresovano je oko 2.000 kompanija, a oko 3.500 đaka planirano je da učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sremskoj Mitrovici.

DUALNI MODEL UČENJA od septembra u ovih 49 stručnih srednjih škola!

Izrabljivanje dece ili životna prilika: Evo šta predviđa nacrt zakona o DUALNOM obrazovanju!

mladen-sarcevic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ministar Šarčević je na otvaranju Karavana "Duh mladnosti" istakao značaj uvođenja novog modela dualnog obrazovanja, a prisustvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

- Ovo je već šesti grad ove sezone u kome Karavan Duh mladosti nastavlja svoj put kroz celu Srbiju sa jasnim porukama - rekao je Šarčević.

Istakao je da su Mitrovica i Srem razvijene regije i dobar primer simbioze privrede i obrazovanja.

Podsticaji iz Nemačke za uvođenje dualnog obrazovanja

Branislav Nedimović i Nebojša Stefanović
Foto: Srbija Danas

Prisutnima se obratila direktorka Fondacije Univereksport Olivera Ćirković istakavši da je kompanija Univereksport već 27 godina deo domaćeg tržišta i da aktivno učestvuje u društveno-odgovornom poslovanju. 

- U Ministarstvu prosvete smo pronašli izuzetnog partnera odnosno prepoznali smo projekte kojima možemo da se pridružimo i u koje verujemo. Prvi od njih je dualno obrazovanje. Ono što moram da priznam jeste da su sva dosadašnja iskustva pozitivna i da ćemo i ubuduće podržavati ovakve projekte. Jer, cilj svega jesu deca, a opet onaj krajnji cilj jeste znanje, jer je to jedina katagorija koja se davanjem uvećava - rekla je.

NOVI BIZNIS U SRBIJI: Iznajmljuju AJFONE za 40 evra na dan

Sremska Mitrovica
Foto: Profimedia

Veliko zadovoljstvo što je Karavan "Duh mladosti" u Sremskoj Mitrovici, u gradu koji je prepoznao značaj dualnog obrazovanja, izrazio je i gradonačelnik Vladimir Sanader.

- Grad će i dalje biti partner u ovom projektu i sa radošću očekujemo zakon o dualnom obrazovanju. Mislimo da će kroz taj okvir sve stvari doći na svoje mesto i da ćemo konačno moći da krenemo u bolju budućnost za sve naše đake i studente, koji će nakon završetka svojih škola i studija moći da nađu zaposlenje u gradu pored Save, u Sremskoj Mitrovici - naveo je gradonačelnik.

KREĆE OD PONEDELJKA! Ukoliko imate ove pasoše u SAD i Kanadu možete bez viza

učenici se smeju u učionici
Foto: Profimedia/ilustracija

Organizovana je i panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja na kojoj su govorili savetnica ministra za dualno obrazovanje, Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih, Aleksandar Pajić, direktorka ljudskih resursa „Fondacije Univereksport", Nataša Vukoje, kao i predstavnici kompanija „Todebo", „Mitros", „Dadeks" i „Hajleks". 

Takođe, učestvovale su i Prehrambeno-šumarska i hemijska škola i Tehnička škola „Nikola Tesla" iz Sremske Mitrovice i Mačvanska srednja škola iz Boljevca.

POČELO DUALNO OBRAZOVANJE U SRBIJI: Ovo su 4 nova obrazovna profila za srednjoškolce

Đaci u školi

Manifestaciji su prisustvovali direktor „Ðenerali osiguranja" Boško Petrović i predsednik borda direktora omladinske organizacije „Spirit of Youth" Miloš Obradović.

Najmlađi su imali priliku da se oprobaju u fudbalu, odbojci na pesku i basketu 3h3, kao i da učestvuju u akciji „Zgib zona" u kojoj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
20 Beograd