fbpx
Skip to main content
Kopaonik

Nezapamćena poseta tokom praznika: Ski centar Kopaonik oborio apsolutno sve rekorde

Foto: Profimedia
Tokom praznika Skijališta Srbije su zabeležila nezapamćenu posetu do sada u svojim ski centrima.

Tokom prvih 6 dana januara samo na Kopaoniku prodato je 46 posto više ski karata u odnosu na isti period prethodne godine. U ovom periodu je ostvaren promet od 27 miliona dinara, što je pokazatelj izuzetnih poslovnih rezultata na samom početku godine. Samo tokom 4. januara na stazama ovog ski centra skijalo je više od 9 hiljada skijaša, što je aposlutno najveća zabeležena posećenost u januaru mesecu od kada postoje Skijališta Srbije.

Ovi podaci pokazuju da za srpskim ski centrima vlada ogromno interesovanje i da su odlična organizovanost, uređenost i pripremljenost staza ono što nas izdvaja od drugih ski centara. U vreme kada je prirodna količina snega izuzetno mala u svim skijalištima u regionu, Skijališta Srbije su zahvaljujući predanom radu, velikim umećem i zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje pripremila gotovo kompletno skijalište na Kopaoniku za skijanje. Trenutno u ovom ski centru radi 35 staza i 20 žičara i ski liftova, a na stazama ima 30 centimetara utabanog snega.

Ski centar Tornik je tokom prvog dana rada za skijanje, 4. januara, ostvario istorijski rezultat kada je na ovom skijalištu zabeležena poseta od 11.600 turista.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd