Skip to main content
zgrada

Niče novo naselje: Stanovi nikad jeftiniji,a depozit NE TREBA!

Foto: Profimedia
Biće 1.800 stanova u ponudi

U Hrvatskoj niče novo naselje sa 1.800 stanova koji će biti znatno jeftiniji od tržišnih i neće biti potreban depozit. Kad u januaru bude završena prva faza gradnje i zgrade budu useljene, stan će dobiti građani koji nikad ne bi imali krov nad glavom. Takvih je 200 stanova za korisnike socijalnog iznajmljivanja. 

KVADRAT STANA U BEOGRADU ZA MANJE OD 400 EVRA: Evo u kom delu grada možete pazariti jeftine nekretnine

stan
Foto: Profimedia/ilustracija

Naučnici dobijaju preko 200 stanova

Takođe, 200 stanova je namenjeno korisnicima javnog najma i 208 stanova korisnicima iz redova naučnog osoblja kojima Grad kupovinu stana subvencioniše kamatu na kredite od 2 do 4 odsto u evrima, odnosno 2 do 4,50 odsto u kunama. 

Zagreb
Foto: Profimedia

UKLETI STANOVI U SRBIJI: Prodaju se za male pare, a niko ih neće - evo i zašto!

Sledeće godine još 1.200 stanova

Već u sledećoj godini započeće i biti dovršena škola i vrtić, a u drugoj fazi biće izgrađen kulturni centar, bazenski kompleks, još jedan vrtić, zdravstvena stanica i ostali javni sadržaji, uz dodatnih 1.200 stanova.

Demogradska obnova, obrazovanje i zaposlenje

Tri su preduslova o kojima treba da brinu da bi grad i društvo funkcionisali - demografska obnova, obrazovanje koje moramo pružiti mladima, kao i zaposlenje koje će ih pozicionirati u svetu rada, rekao je gradonačelnik Bandić, prilikom obilaska ovoga novog zagrebačkog naselja koje niče na području gradske četvrti Novi Zagreb zapad.

NOVA PRAVILA: Agent za nekretnine neće više biti bilo ko

stan BG na vodi
Foto: Srbija Danas

Stambeni krediti u ovom programu biće povoljniji od tržišnih i neće se tražiti depozit, dok će stanovi, takođe, biti jeftiniji od tržišnih. Grad time ulaže u ljudski kapital, a što će imati višestruki povraćaj meren u demografskim, privrednim, socijalnim i političkim učincima, napomenuo je gradonačelnik. 

Sve vesti vezane za biznis i ekonomiju, možete pratiti na OVOM LINKU.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd