fbpx
Skip to main content
Foto: Promo

NIS sumirao rezultate: Održana svečanost povodom izabranih projekata na konkursu "Zajednici zajedno"

Foto: Promo
Kompanija ove godine značajno doprinela razvoju više gradova

Kompanija ''NIS'' podržala je ove godine 42 projekta u okviru konkursa ''Zajednici zajedno'' koji će, kako navode, doprineti unapređenju života u 11 gradova i opština u kojima ''NIS'' posluje. Pravo na učešće imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz Novog Sada, Beograda, Čačka, Niša, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Kanjiže, Srbobrana, Žitišta i Novog Bečeja.

Za projekte koji će biti realizovani u Novom Sadu opredeljeno je ukupno 15 miliona dinara, a podržani su: organizacija ''Čepom do osmeha'', sa projektom postavljanja sprava za rekreaciju na plaži Štrand dostupnih svoj deci, sa fokusom na decu sa invaliditetom, potom fondacija ''Exit'' za obnovu objekta ''Male stražare-opservatorije'' na Petrovaradinskoj tvrđavi, ''Ledena šuma'' za infrastrukturnu revitalizaciju saletle Dunavskog parka i uređenje tog parka, kao i Stonoteniski klub ''Novi Sad'' za izgradnju betonskih stolova za stoni tenis na deset lokacija u gradu s ciljem obezbeđivanja besplatnih rekreativnih sadržaja za građane.

Foto: Promo
Miloš Vučević
Foto: Promo

- Najveća kompanija u Srbiji na ovaj način pokazuje da kraj jedne kalendarske godine ne znači samo sumiranje njihovih korporativnih rezultata, za koje verujem da su izuzetni, već da im je jednako važno da sumiraju sve ono čime su doprineli razvoju, ne samo Novog Sada, već i brojnih drugih gradova i lokalnih samouprava širom Srbije. Grad Novi Sad je u program ''Zajednici zajedno'' uključen od 2010. godine, i od tada su realizovana 82 projekta. Uveren sam da će naša saradnja svake godine donositi sve bolje rezultate, i još mnogo zajedničkih pobeda. Novi Sad realizuje dva velika evropska projekta – Omladinska prestonica Evrope 2019, i Evropska prestonica kulture 2021. godine, pa nam je u fokusu sve što može doprineti boljoj pripremi grada za finalnu prezentaciju, što uključuje aktivnosti u svakoj pori društvenog života - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto: Promo
Foto: Promo

Prisutnima su se takođe obratili generalni direktor ''NIS-a'' Kiril Tjurdenjev, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Kako je rečeno na svečanosti organizovanoj povodom rezultata Konkursa, ove godine fokus je bio na podršci prioritetnim kapitalnim projektima. Konkursom je bilo obuhvaćeno pet oblasti, a to su ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. Na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri prioritetne oblasti u svakoj lokalnoj zajednici.

Čajna Pej stiže u Srbiju: Dina kartica za plaćanje u 160 država sveta

Program ''Zajednici zajedno'', ''NIS'' sprovodi već devet godina i do sada je podržano preko 900 projekata koji su, kako je naglašeno, doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje. Kroz ovaj program podrške lokalnim zajednicama ''NIS '' je do sada donirao više od 900 miliona dinara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
15 Beograd