Skip to main content
 • Read more Screenshot / bb Info

  "Činjenice trenutno nisu u modi" Vučić: Lakše se prodaju emocije

 • Read more Tijana Bošković i Dajana Bošković Ostali sportovi

  TIJANA JE NAJBOLJA ODBOJKAŠICA NA PLANETI I PONOS SRBIJE: Da li znate za koju reprezentaciju igra njena rodjena sestra (FOTO)

 • Read more Raketni napad Svet

  Ruska vojska registrovala izraelske rakete na nebu: "Erou 3" lansiran u punoj snazi! (VIDEO)

 • Read more FK Levski Fudbal

  PRORADILE EMOCIJE: Igrači na novi posao u suzama i aplauzom ispratili bivšeg trenera Zvezde (VIDEO)

 • Read more Zadruga Zadruga

  "Neću se više osvrtati NA TU NOĆ, neću da se RAZOČARAM..." Zadrugarka otkirila istinu sa snimanja!

 • Read more Pruga Vesti

  POČINJU RADOVI: Rekonstrukcija pruge Niš - Zaječar počinje u aprilu

 • Read more zadruga Zadruga

  ZALEPILI SE ZA EKRANE: Produkcija rešila da pusti SNIMKE - sada će sve videti i znati! Zadrugari NE TREPĆU

Zgrada

Niš, Vranje i Kraljevo već odredili LOKACIJE: Evo gde će se tačno graditi JEFTINI STANOVI

Foto: Profimedia/ilustracija
U tim gradovima gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti počinje krajem leta

Bez rang lista i po nižim kamatama. Dok se o Zakonu još raspravlja, Vranje, Niš i Kraljevo pripremili su lokacije za jeftine stanove. U tim gradovima gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti počinje krajem leta, kada se završe tenderske procedure. U Srbiji oko 30.000 policajaca i vojnika nema rešeno stambeno pitanje. U anketi se njih 18.905 izjasnilo da su zainteresovani za kupovinu tih stanova.

Jedan od zainteresovanih je i policajac Vladimir Marković. Živi sa suprugom i dvoje dece, završio je Policijsku akademiju, radi od 2008. godine.

- Cena kvadrata stana nije visoka i iskreno se nadam da će uslovi prilikom kupovine biti povoljni, kako bi mogao u najkraćem mogućem roku da ja to isplatim - kaže Vladimir Marković. 

Kraljevo je odredilo lokaciju, Voćareve livade. U fazama gradiće 900 stanova, predstoji uređenje infrastrukture. Planiraju i tržni centar, školu, ambulantu.

Kraljevo
Kraljevo
Foto: Profimedia

- Infrastrukturno ćemo opremiti ovaj prostor. Biće potrebno gotovo 200 miliona dinara, ali kako država bude fazno gradila stanove tako će i grad, uz pomoć države fazno uređivati - kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Avgusta kreće izgradnja prvih 190 stanova, na zemljištu u vlasništvu grada Vranja, sa vrtićem i školom u blizini. Naselje je infrastrukturno opremljeno.

Ono što je nadležnosti lokalne samouprave je da dovede infrastrukturu do same građevinske linije, do lokacije, mi imamo jedan manji deo koji moramo da uradimo i već smo ušli u proces projektovanja", kaže Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

Niški bezbednjaci mogu da očekuju početak gradnje od 25. septembra. Biće 200 stanova, od oko 500 evra po kvadratu, u naselju Stevan Sinđelić.

Niš
Niš
Foto: Profimedia

- Ono što kao grad imamo obavezu to je izgradnja nedostajuće infrastrukture do parcele, onosno do placa gde će se graditi stanovi, to podrazumeva izgradnju ulica, dovođenje toplovoda, vodu, kanalizaciju, kolektor - kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Vranje i Niš pripremaju još lokacija za gradnju, za drugu fazu. U Vranju je toku izrada idejnog projekta. Niš će dobiti još 2.200 stanova iznad Pantelejske kasarne, a pored stanova gradiće i školu, vrtić i bulevar.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Light snow
0 Beograd