fbpx
Skip to main content
Pas

Nova pravila za držanje kućnih ljubimaca: Šetnja psa SAMO AKO STE TREZNI inače SLEDI KAZNA!

Foto: Profimedia
Svako ko kupi psa nakon 1. jula 2019. godine mora da završi četvorosatni kurs

Pas je čovekov najbolji prijatelj, a Bečlije kao stanovnici grada sa blizu 60.000 prijavljenih pasa to već sigurno znaju.

SAJAMSKI POPUST OD 100€ PO REZERVACIJI ZA EGZOTIČNE DESTINACIJE!

SAJAMSKI POPUST OD 100€ PO REZERVACIJI ZA EGZOTIČNE DESTINACIJE!

Međutim, da bi zajednički život ljudi i četvoronožaca funkcionisao i u užem prostoru grada, potrebni su jasni propisi. Grad Beč ih je definisao pravilnikom o držanju pasa, koji je sada stroži nakon tragičnog napada rotvajlera sa smrtnim posledicama u jednom bečkom naselju.

Amandman pravilnika uglavnom pogađa 3.300 vlasnika opasnih pasmina. To je 6 odsto pasa u Beču koji su odgovorni za čak 16 posto napada, od kojih je 95 posto bilo na javnim mestima.

Šetač pasa
Foto: Profimedia

Grad je zajedno sa policijom odlučio da dodatno pooštri pravilnik kako bi se u budućnosti izbegle tragedije. Jedna od prvih izmena odnosi se na zabranu šetnje pasa koji su kategorisani kao opasni u alkoholisanom stanju (više od 0,5 promila), kao što je to bio slučaj kod napada rotvajlera.

Takođe se uvela i opšta obaveza stavljanja brnjica opasnim psima i njihovo vođenje na povodcu. Ali ovi opasni psi će se još uvek moći da igraju i trče na mnogim ograđenim područjima. U Beču je izgrađeno čak oko 176 zona za pse u kojima oni mogu, pušteni sa povodca i bez brnjice, šetati, trčati i igrati se sa svojim vlasnicama.

OD APRILA ZONA SLOBODNE TRGOVINE IZMEĐU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE: Ambasador Rusije potvrdio da je odluka doneta!

OD APRILA ZONA SLOBODNE TRGOVINE IZMEĐU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE: Ambasador Rusije potvrdio da je odluka doneta!

Od 2010. godine vlasnici određenih pasmina takođe moraju imati posebnu dozvolu za pse. Novo je sada da se isti mora ponoviti nakon 2 godine. A ako se vlasnik više ne snalazi sa psom, onda inspektor za dozvole može narediti dalju obuku. Pored toga, svako ko kupi psa nakon 1. jula 2019. godine mora da završi četvorosatni kurs. Tamo mogu saznati koji im pas odgovara, koja pravila igre vrede za pse i još mnogo toga.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd