fbpx
Skip to main content
vlada-srbije

NOVA VLADA STAJE NA PUT FINANSIJSKOM KRIMINALU: Siva ekonomija prva na listi!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Jedan od glavnih prioriteta je iskorenjivanje sive ekonomije

Ministarstvo finansija nastavlja u da se i dalje bori sa problemom sive ekonomije koji je nekad abio veliki problem. Država je danas, u odnosu na period pre više od 10 godina i ze kako posvećenija suzbijanju sive ekonomije.

NOVI ZAKON O FISKALIZACIJI: U Srbiji utaja poreza i siva ekonomija postaje prošlost

NOVI ZAKON O FISKALIZACIJI: U Srbiji utaja poreza i siva ekonomija postaje prošlost

NOVA VLADA SRBIJE: Ovo je spisak svih ministara (FOTO)

NOVA VLADA SRBIJE: Ovo je spisak svih ministara (FOTO)

Vesić: Država ima snage da se obračuna sa kriminalom

Vesić: Država ima snage da se obračuna sa kriminalom

Ministarstvo je u skladu sa tim pripremilo i Predlog zakona o fiskalizaciji, kao i da je u pripremi Predlog zakona o e-fakutrama, te da će ta dva zakona doprineti da se siva ekonomija još više suzbije.

Ministarstvo je najavilo da će se taj Predlog zakona za nekoliko dana naći u parlamentu na javnoj raspravi, očekuje da će biti donet do kraja godine, a da će njegova primenta početi 1. januara 2022. godine.

Za ta nova softverska rešenja i fiskalne kase, dodaje se da će država budžetom za sledeću godinu izdvojiti od 3,5 do četiri milijardi dinara, kao i da će najveći teret novih fiskalnih kasa preuzeti država, i da privreda neće imati nikakva opterećenja.

Podsetio je da su poslednje izmene Zakona o fiskalizaciji bile 2004. godine i istakao da se tehnologija i poslovno okruženje od tada mnogo promenila.

Drugi predlog zakon koji priprema Ministarstvo jeste o e-fakturama i izrazio nadu da će taj zakon biti usvojen u prvom kvartalu naredne godine, dok će sa primenom krenuti, takođe, od 1. januara 2022. godine.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd