fbpx
Skip to main content
čuvarkuća

Nove "čuvarkuće" 42 domaća prehrambena proizvoda

Foto: PKS
Za manje od godinu dana 714 proizvoda ponelo je ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla.

Pravo na kolektivni žig "Čuvarkuća", u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) "Stvarano u Srbiji", danas su dobila 42 domaća proizvoda prehrambene industrije. Za manje od godinu dana 714 proizvoda ponelo je ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla.

- Polovinom juna 'Stvarano u Srbiji' obeležiće prvi rođendan, a u toku godine očekujemo i hiljaditu čuvarkuću. To je dokaz da Srbija ima veoma kvalitetne proizvode, ne samo u prehrambenoj već i u drugim industrijama, konkurentne na domaćem i globalnom tržištu, koji postaju sve češći izbor potrošača- rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju i strateške analize PKS i predsednik  Saveta za dodelu žiga.

-Sve je više firmi koje konkurišu za kolektivni žig, a "Čuvarkuća" kao garant da je najmanje 80 odsto vrednosti stvoreno u Srbiji nalazi se na proizvodima kako velikih kompanija tako srednjih i malih što pokazuje da je "Stvarano u Srbiji" usmereno na jačanje ukupne privrede, povećanje zaposlenosti i investicija, unapređenja konkurentnosti i imidža kompanija-dodao je Vesović.

Nove "čuvarkuće" su 22 proizvoda kompanije Imlek, 17 Univereksportovih, dva Danubiusa, jedan proizvođača organske hrane porodične firme Dolovac organik, koji posluju uz podršku dm drogerie inkubatora.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao regionalni lider u proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda stekli pravo na korišćenje žiga 'Čuvarkuća' i postali deo značajnog projekta Privredne komore Srbije koji domaće proizvode vrhunskog kvaliteta stavlja u prvi plan, jer je upravo to i važan deo strateškog opredeljenja kompanije Imlek. Kompanija u proizvodnji koristi isključivo sirovine domaćeg porekla, zbog čega uživa poverenje velikog broja potrošača- rekao je Jovan Bugarčić, direktor marketinga Imleka.

- "Stvarano u Srbiji" predstavlja ogromnu podršku domaćim proizvodima i proizvođačima i pozitivno utiče na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda. Ponosni smo što smo postali deo ovako velikog i važnog projekta, poručuju iz Imleka.

U Univereksportu ističu da dobijanje "Čuvarkuće" jasno pokazuje nastojanje kompanije da, kao vodeći domaći trgovinski lanac, razvojem sopstvene proizvodnje jačaju i podržavaju domaće proizvode.

- Žig "Čuvarkuća" sa ponosom nose proizvodi koje mi lično proizvodimo. Organski proizvodi brenda "Organa", pršut i vino Domaćinstva Vučurević, najbolja su potvrda kvaliteta iza kojeg stoji Univereksport i čiju proizvodnju u potpunosti kontrolišemo koristeći samo i isključivo domaće sirovine- rekao je Nikola Cvijanović, izvršni direktor kompanije Univereksport.

- Projekat "Stvarano u Srbiji" ima veliki nacionalni značaj. Prepoznavanje od strane potrošača dolazi na kraju, ali i kao najveća nagrada za ovaj uspešan projekat - dodaje Cvijanović.

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd