fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin, Aleksandar Vučić

NOVE INVESTICIJE: Rusija će povećati ulaganja u Srbiju za 500 MILIONA DOLARA!

Tanjug/​Tanja Valić
Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji

Ruski suvereni fond i njegovi partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji za 500 miliona dolara u naredne dve godine, kaže šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev, prenosi Raša tudej.

STIGLE SREĆNE VESTI: Kvote za čelik rešene na zadovoljavajući način i za Srbiju i za EU!

Trenutno ruska ulaganja u Srbiji iznose četiri milijarde dolara, izjavio je Dmitrijev, koji je doputovao u Srbiju kao član ruske privredne delegacije u okviru današnje posete predsednika Vladimira Putina Beogradu.

- Naši (RDIF) partneri su najveći suvereni fondovi u Aziji i na Bliskom istoku - objasnio je on novinarima nakon Putinovog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ulagaćemo, na primer, u razvoj projekta PhosAgro. Ovde imaju veliku bazu za đubriva i razmatraju mogućnost da je prošire zato što je je Srbija veoma dobar logistički centar za rusko đubrivo za Evropu - rekao je Dmitrijev.

Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandr Novak, napominjući da su dve strane razgovarale o produženju gasovoda Turski tok i na Srbiju.

DOBRI ODNOSI: Srpski i ruski privrednici ne govore jezikom barijera

Izjava šefa ruske korporacije Rosatom, Alekseja Lihačeva da će Rusija i Srbija sarađivati i u sektoru mirnodopske atomske energije, i da međuvladin sporazum u toj oblasti "prvi put uključuje pitanja saradnje u oblasti inovacija i digitalne sfere".

- Srpska strana je veoma ozbiljna u vezi sa resetovanjem nuklearne industrije - rekao je Lihačev.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd