fbpx
Skip to main content
Tomislav Momirović

Novi apel ministra Momirovića: Danas je dan za saobraćajne gužve, ali postoji i LAKO REŠENJE (FOTO)

Tanjug/​Rade Prelić
Kao i tokom prošlogodišnjeg pika pandemije korone, i zimske sezone, radovi nisu prekidani na produžetku koridora 11 i to na najkompleksijem delu – probijanju tunela Munjino brdo i Laz

U prethodnih pet dana građani Srbije proslavljali su dva velika praznika, a prava praznična atmosfera vladala je svuda, pa može se reći i na putevima širom Srbije. Prava praznična saobraćajna gužva zadesila je svakoga ko se uputio bilo gde po Srbiji, a najveća gužva tradicionalno bila je na auto-putu Miloš Veliki. 

Za vikend je stanje bilo redovno, a kako to biva danas će gužve biti celog dana, ali i noći. Danas je poslednji dan praznovanja i svi se vraćaju kućama, te je tako i saobraćajna gužva nezaobilazna. 

Bilo kako bilo, iako građane gužve nerviraju, one su odličan pokazatelj da su građani izabrali da "praznuju" u Srbiji i pospeše privredne okolnosti države.

CENE NEKRETNINA SKOČILE 20 ODSTO: Renesansa srpskog grada, grade se stanovi i poslovni objekti, niče i tržni centar!

CENE NEKRETNINA SKOČILE 20 ODSTO: Renesansa srpskog grada, grade se stanovi i poslovni objekti, niče i tržni centar!

VINOGRADARI, STIŽU VAM POVOLJNI KREDITI: Uskoro nova kreditna linija Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke

VINOGRADARI, STIŽU VAM POVOLJNI KREDITI: Uskoro nova kreditna linija Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke

STARI KOTLOVI ZA GREJANJE ODLAZE U ISTORIJU: Ministarstvo životne sredine brine o smanjenju zagađenja vazduha

STARI KOTLOVI ZA GREJANJE ODLAZE U ISTORIJU: Ministarstvo životne sredine brine o smanjenju zagađenja vazduha

Uprkos koronavirusu i toj neprekidnoj borbi, građani Srbije za vreme ovogodišnjih praznika ispunili su srpske hotele i izletišta, te stoga ne čudi ni što je gužva na putu. Mora gužve da bude, puno je domaćih turista, ljudi iz dijaspore koji provode praznike ovde, ali i stranaca koji rado dolaze u Srbiju i tu uživaju. 

Saobraćajne gužve stvaraju se na putnim pravcima iz Čačka, Užica i Kraljeva, jer vozila moraju da prođu kroz Preljinu. Kao i tokom prošlogodišnjeg pika pandemije korone, i zimske sezone, radovi nisu prekidani na produžetku koridora 11 i to na najkompleksijem delu – probijanju tunela Munjino brdo i Laz.

 

Tomislav Momirović
Tanjug/​Rade Prelić

 

Danas nas gužve sigurno očekuju, a kako iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navode očekuje nas i realizacija i završetak važnih projekata koji će pomoći da gužvi bude što manje, a turista što više. 

- Budite strpljivi jer se i danas očekuju gužve na putevima #Srbija. Dajemo sve od sebe da u što kraćem roku završimo najvažnije putne pravce i poboljšamo protok saobraćaja. Pozivam sve koji su u prilici da koriste železnički prevoz i moderne vozove koji saobraćaju širom zemlje - apelovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović. 

Resorni ministar je najavio i da će se radovi na deonici do Pakrovaća i Požege ubrzati kako bi ona građanima bila na raspolaganju što pre. Izgradnjom obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica gužve na auto-putu postaće prošlost.

- Tek sad vidimo koliko nam je značajan auto-put. Možete da zamislite šta bi bilo da nemamo auto-put, sve bi stajalo. Gužve izazivaju nelagodnost u vreme odmora i praznika, ali je to realnost u ovom tenutku. Ne možemo da završimo preko noći sve građevinske radove koji nisu ni započeti prethodnih 50 godina - rekao je Momirović nakon jučerašnjeg obilaska radova na tunelu Munjino brdo kod Lučana. 

Ministar Momirović je poručio da će i ovaj auto-put biti završen brzo i da gužvi više neće biti, a da je on strateški važan ne samo za Čačak, Lučane i Požegu, već i za Užice, Arilje, Ivanjicu i Novi Pazar, kao i za ekonomiju naše zemlje.

Deonica Preljina - Požega je duga 30,9 kilometara na trasi Koridora 11, prema granici sa Crnom Gorom i ključna je za povezivanje regiona i za jačanje turističkih I privrednih kapaciteta. To je jedna od najzahtevnijih trasa koja će imati šest kilometara mostova i šest kilometara tunela - dakle gotovo trećina trase je u vrlo kompleksnim radovima. Tunel Laz ide kroz planinu Jelicu i biće najduži tunel u Srbiji. Kineski partneri su obećali predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da će ova deonica biti gotova do 7 .januara sledeće godine.

 

 

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd