fbpx
Skip to main content
Autoput

NOVI PROJEKTI U SRBIJI: Gradiće se mreža novih puteva, a biće otvoren i novi auto-put!

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nekoliko novih investicija i infrastrukturnih projekata u Srbiji u narednom periodu.

Predsednik je rekao da se očekuje dolazak jednog velikog investitora za kojeg se "Srbija bori sa Rumunijom i Bugarskom", a kako kaže - "mi trenutno vodimo".

NEMAČKA TRAŽI 260.000 RADNIKA GODIŠNJE: Ovo su najtraženija zanimanja

On je naveo između ostalog da se završava auto-put prema Severnoj Makedoniji, da će u narednom periodu biti otvoren auto-put Obrenovac - Čačak, te da počinju da se grade brojni putevi, kao što je na primer Novi Sad- Ruma - Šabac, Zrenjanin - Novi Sad... kao i brza saobraćajnica Vršac -granica sa Rumunijom.

Naglasio je da će se posebno graditi i renovirati putevi u istočnoj Srbiji, kod Zajačara, Žagubica-Bor, Majdanpek -Bor ali i projekat Dunavska magistrala.

On je podsećajući na nedavni obilazak Vršca u sklopu kampanje "Budućnost Srbije" rekao da se razgovara sa Bankom saveta Evrope o odobravanju kredita po stopi od jedan posto za finansiranje izgradnje prečisćivača za vodu u toj opštini.

LEPE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE: Minimalac će biti povećan ove godine, a evo i koliko

Najavio je da će na Vlasinskom jezeru da se gradi kružni kanalizacioni prsten kako bi se poboljšala infrastruktura i obezbedila čistija voda što bi, kaže, trebalo da doprinese većem broju turista u tom kraju.

Kaže da se očekuju nova ulaganja u železnicu i da se u tom sektoru očekuju novi veliki investitori. Podsetio je da je u ranijem periodu pre njegovog dolaska na vlast, kako je rekao ugašeno 4.500 pogona i preduzeća te da se deo njih obnovilo i da se u tom pravcu nastavlja te da će Srbija doći uskoro do BDP-a kakav je bio 1989. godine.

Predsednik je govoreći o penzijama rekao da postoji realan prostor za povećanje od pet, šest ili sedam odsto te da se trenutno iz buddzeta izdvaja 37, 38 procenata za penzije dok je ranije ta cifra bila 58,9 posto. 

Vučić je rekao da ukupan bruto društveni proizvod Srbije, sve ono što naša zemlja proizvede iznosi na godišnjem niovou oko 40 milijardi dolara, dok je pre njegovog dolaska na vlast, opšti prihod države se smanjivao svajke godine za 1,5 miliradi dolara.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
12 Beograd