fbpx
Skip to main content
Zlato

"Novi zakon unapredjuje sistem javnih nabavki"

Foto: Profimedia
Javne nabavke su veoma važno pitanje kojim se bavimo u Ministarstvu finansija, a tim povodom, očekuje nas donošenje novog zakona o javnim nabavkama.

To je istakla državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković

- Ovaj zakon će unaprediti sistem javnih nabavki. Razvoj efikasnog sistema javnih nabavki, usklađenog sa propisima Evropske unije, jeste veoma važno pitanje u procesu pridruženja zemalja zapadnog Balkana EU i zato je veoma značajno da se što više stručnjaka obrazuje na ovu temu -  istakla je Tanasković. 

Zarađuju 450 evra mesečno i ne plaćaju porez: Sve više ljudi se odlučuje za ovu VRSTU POSLA

Ona je rekla da je donošenje ovog zakona samo jedno od zakonskih rešenja koje će biti doneto u narednom periodu, a sve sa ciljem pobošljanja ekonomskog ambijenta u Republici Srbiji. 

"Master in Public Procurement Management" je zajednički studijski program Univerziteta u Beogradu i Univerziteta "Top Vergata" iz Rima, koji je uspostavljen 2017. godine i odvija se uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a polaznici su studenti iz Republike Srbije i regiona. 

Cilj "beogradskog" regionalnog master programa je u potpunosti u skladu sa potrebama i zajedničkom strategijom i dokumentima koje je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisala Vlada Republike Srbije, kao što su: Memorandum o razumevanju za unapređenje javnih nabavki u Srbiji, Pismo o namerama da se istraže mogućnosti za poboljšanje poslovnog okruženja u Srbiji, Memorandum o razumevanju o ICGI (Investment Climate and Governance Initiative). 

Bregzit neće da se isplati Londonu: Preko 70 britanskih biznis lidera poziva na novi referendum

- Verujem se da će ovaj studijski program ispuniti vaša očekivanja i da ćete steći potrebna znanja i iskustva u različitim aspektima javnih nabavki - istakla je državna sekretarka. 

Tanasković je iskoristila priliku da u ime Vlade Republike Srbije, a i u njeno lično ime poželi svima puno uspeha u daljem obrazovanju, kao i u profesionalnom i ličnom životu.

Pratite nas i na instagramu.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd