fbpx
Skip to main content
PKB

Objavljen tender za PKB: Novi vlasnik na jesen

Foto: Profimedia/ilustracija
Vrednost stada nije ušla u cenu

Ministarstvo privrede objavilo je tender za prodaju imovine Poljoprivrednog kombinata "Beograd" sa početnom cenom od 104,5 milion evra!

Rok za prijavu ističe 10. septembra, a pravo učešća imaju pravna lica koja se pretežno bave poljoprivredom i trgovinom poljoprivrednih proizvoda.

U oglasu sa javnim pozivom za podnošenje ponuda za prodaju imovine PKB-a navodi se još jedan uslov - da su zainteresovani kupci samostalno ili na konsolidovanom nivou ostvarili prihod od najmanje 400 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini. Na tenderu je dozvoljeno učešće i konzorcijumima koji imaju najmanje 51 odsto učešća. 

Prodaje se ne samo imovina PKB-a već i zavisnih društava Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice PKB. Predviđena je prodaja 16.785 hektara zemljišta u opštinama Palilula, Surčin i Zrenjanin, građevinskih objekata koji se koriste u poslovne svrhe, opreme, zaliha rezervnih delova i stada.

PKB
Vrednost stada nije ušla u početnu cenu
Foto: Profimedia/ilustracija

Procenjena vrednost zemljišta, građevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapitala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik 431.300 evra.

Procenjena vrednost stada je 17,3 miliona evra, ali taj iznos nije ušao u početnu cenu. Cena stada biće utvrđena prema propisu neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

 

Da li koristite usluge Nacionalne službe za zapošljavanje?

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd