Skip to main content
autobus

Od danas BESPLATAN javni prevoz za mnoge Srbe: Ovo znači značajnu UŠTEDU za kućne budžete

Foto: Profimedia
49,72 odsto Jagodinaca živi na selu, pa će im besplatan prevoz i te kako značiti

Prva opština u Srbiji koji je još 2015. godine uvela besplatan javni prevoz bila je Knjaževac. Pre nekoliko dana to je učinila i opština Požega, a od danas po prvi put i jedan grad, Jagodina.

- Besplatan autobuski prevoz za 80.000 građane obezbedila je Skupština grada u gradskom i seoskim područjima - precizirao je Dragan Marković Palma.

On je podsetio da 14 godina u Jagodini beplatan prevoz imaju đaci i stariji od 65 godina, a od sada i svi ostali.

dragan-markovic-palma
Foto: Srbija Danas

Marković je ocenio da će ovo biti značajna ušteda za kućne budžete Jagodinaca, i istakao da je grad pozvao sve poslodavce da ne ukidaju naknadu za putne troškove svojih radnika, što će biti vid povećanja plata, jer će se radnici voziti besplatno.

O besplatnom prevozu građani su prošlih dana upoznati preko medija, a zatim i preko flajera, koji su građanima ostavljani i u poštanske sandučiće.

Za poljoprivrednike još 3,3 MILIONA EVRA

U Jagodini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, po poslednjem popisu stanovništva, živi 71.852 stanovnika, 49,72 odsto ih živi na selu, nezaposleno je oko 9.000, starijih od 65 godina je 18,31 odsto, a prosečna starost stanovništva je 42,7 godina.

Za besplatan prevoz Jagodina će, prema ranijoj izjavi Markovića, iz budžeta izdvojiti 118 miliona dinara. Gradski i linijski prevoz u Jagodini obavlja privatni prevoznik.

Vesić najavljuje borbu protiv DIVLJIH TAKSISTA: Vreme je da se ova oblast DOVEDE U RED

TRAŽILI SU BESPLATNI PREVOZ I U DRUGIM GRADOVIMA

Gradski odbor Jedinstvene Srbije Leskovac uputio je inicijativu Skupštini grada da se u dnevni red jučerašnje sednice uvrsti i organizovanje besplatnog prevoza za najugroženije socijalne kategorija stanovništva: đake osnovnih i srednjih škola, studente, penzionera kao i lica starijih od 65 godina koju Skupština Grada nije prihvatila.

Sličan zahtev uputili su i u Ćupriji.

Za praznik prihod na autoputevima skoro MILIJARDU DINARA

- Sigurno zato ima mogućnosti, neka se samo ukinu visoke dnevnice većnika i odbornika, reprezentaciju, brojne zabave u organizaciji Skupštine opštine i uštedom tih sredstava da se građanima obezbedi besplatan prevoz na teritoriji opštine - rekao je Predsednik Opštinskog odbora Siniša Janković.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd