fbpx
Skip to main content
Traktor na njivi

Odlične vesti za MLADE POLJOPRIVREDNIKE: Stižu SREDSTVA, selo NIJE ZABORAVLJENO!

Foto: Profimedia
Produžen je rok za podsticajna sredstva mladim poljoprivrednicima

Zbog velikog interesovanja Ministarstvo poljoprivrede produžilo je rok za podnošenje prijave za podsticajna sredstava poljoprivrednicima mlađim od 40 godina.

Privredni rast Srbije u trećem kvartalu 3,7 odsto: Izvoz porastao za 7,7 procenata

To je danas izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Rumi, gde je obišao fabriku salate "La Linea Verde", i istakao da će država uspeti da plasira mnogo sredstava mladim poljoprivrednicima.

LEPE VESTI ZA MLADE BRAČNE PAROVE: Postoji NAČIN da dobijete KROV NAD GLAVOM i to od DRŽAVE!

On je ukazao da država za mlade koji se bave poljoprivredom sprovodi još jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima.

Ministar je dodao da će klasifikacija po osnovu tog konkursa biti završena u narednih 15 do 20 dana, kao i da je stiglo 1.267 zahteva.

Gde štedi jedan od najpoznatijih srpskih fudbalera?

- Sve više mladih u poljoprivredi nam treba zbog povrtarstva. To je teška grana, jer zahteva fizički radi, to nije posao od 30 dana godišnje, već ovde moraš ozbiljno da radiš - ukazao je Nedimović.

PIjaca
Foto: Profimedia

Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine davalo startap kredite od po 10.000 evra, dok mladi ove godine mogu da računaju na podsticajna sredstva od maksimalno 1,5 miliona dinara.

BAT SRBIJA URUČIO VREDNU DONACIJU GRADU VRANJU

Prošle godine je Ministarstvo odobrilo 667 zahteva i isplatilo 459 miliona dinara mladim poljoprivrednicima do 40 godina iz svih krajeva Srbije.

Poljoprivrednici će novac dobiti unapred, troškove će dokazivati računima, dok će inspekcija Ministarstva poljoprivrede kontrolisati na šta su sredstva utrošena.

EBRD podigla prognozu privrednog rasta Srbije za 2018. na 4,2 odsto

Podsticaji su namenjeni za nabavku novih mašina, mehanizacije, ulaganje u razvoj i proširenje biljne proizvodnje i pripreme poljoprivrednih proizvoda, za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje, kao i za podršku investicijama za razvoj i unapređenje prerade mleka, voća i povrća.

Nedimović je istakao i da je Srbija dobila i novi propis koji se tiče angažovanja sezonskih radnika u poljoprivredi, kojim će se, kako je objasnio, poslodavcima olakšati registracija i troškovi angažovanja sezonskih radnika.

Propust u proizvodnji vozila: Tojota povlači 1.6 miliona automobila zbog JEDNOG RAZLOGA

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd