fbpx
Skip to main content
jaja

OPREZ! Otrovna jaja sve BLIŽA Srbiji: Tona zagađenih jaja pronađena i u Rumuniji!

Foto: Srbija Danas
Milioni jaja povučeni iz prodaje

U Rumuniji je otkrivena tona jaja čija su žumanca zagađena insekticidom fipronil, što je prvi slučaj u istočnoj Evropi od izbijanja skandala.

SKANDALOZNO! Posle jaja, Holandija testira i PILEĆE MESO!

Saopštenje iz EU: Zagađena jaja prodavana u najmanje SEDAM ZEMALJA

Rumunska veterinarsko-zdravstvena služba je objavila da se nijedno od tih jaja nije našlo u prodaji.

Holandska policija uhapsila je ranije dvojicu osumnjičenih direktora domaće kompanije Čikenfrend, u okviru istrage o nelegalnom korišćenju potencijalno štetnog insekticida u živinarskoj industriji, saopštilo je holandsko tužilaštvo.

Ta holandska kompanija je u epicentru skandala sa jajima zagađenim insekticidom fipronil, prenosi agencija Rojters, dodajući da zvaničnici iz Čikenfreda nisu bili dostupni za komentar.

Jaja
Foto: Profimedia

Milioni kokošjih jaja je ovih dana povučeno sa polica evropskih supermarketa zbog straha da su kontaminirana insekticidom fipronil, a u Holandiji će zbog toga možda biti uništeno stotine hiljada kokošaka.

Tužioci su u saopštenju naveli da su sproveli pretrese na osam lokacija u Holandiji i Belgiji, u okviru kojih su konfiskovali automobile, blokirali bankarske račune i zaplenili nekretnine.

Pretresi su sprovedeni na lokacijama povezanim sa firmom Čikfrend, koja je navodno koristila isekticid, kao i kod potencijalnih dobavljača.

PANIKA širom Evrope: MILIONI JAJA OPASNIH po zdravlje povučeno iz prodaje, da li smo BEZBEDNI?!

Fipronil je popularan insekticid za tretiranje kućnih ljubimaca na buve i krpelje, ali je zabranjen za upotrebu u prehrambenom lancu.

Svetska zdravstvena organizacija smatra fipronil umereno toksičnim i kaže da samo velike doze tog preparata mogu izazvati oštećenje organa.  

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd