Skip to main content
Taksi

Ovi gradovi imaju NAJJEFTINIJI taksi prevoz na svetu: U jednom vožnja košta 44 dinara

Foto: Profimedia
Cene se razlikuju od grada do grada

Od legendarnih londonskih crnih, još legendarnijih njujorških žutih pa sve do raznih tuk – tukova, taksi prevoz širom sveta zaista se često razlikuje. Isto tako, razlikuje se i njegova cena. I dok ste nekad mogli proći loše i platiti mnogo više u nepoznatom gradu, danas kad je internet dostupan svugde oko vas u pravilu možete jednostavno saznati koliko taksi zaista košta u svakom kutku sveta.

Kako prenosi Lonli planet, stranica Silverdor Apartments napravila je analizu koliko košta milja vožnje u pedeset glavnih gradova širom sveta. Kako bi lakše računali, napomenimo da kopnena milja iznosi 1609 m, dakle nešto više od kilometra i po.

Rezultati su pokazali kako ćete taksi platiti najjeftinije u egipatskoj prestonici – Kairu, gde će vas milja vožnje koštati oko 44 dinara.

Kairo, Egipat
Kairo, Egipat
Foto: Profimedia

S druge strane, u glavnom gradu Švajcarske Bernu, ukoliko niste bogati, preti vam – bankrot. Ovde ćete za vožnju taksijem prema pređenoj milji izdvojiti oko neverovatnih 1420 dinara! Da, ovo je bolno samo i pročitati, a slične cene su i u Oslu i Londonu.

Nakon Kaira, u top 10 najjeftinijih našli su se redom Meksiko Siti, Nju Delhi, Bukurešt, Manila, Hanoi, Sofija, Bangkok, Rabat i Ankara. Dakle, na evropskom kontinentu vozićete se povoljno samo u Rumuniji i Bugarskoj. Dobra je vest kako je u prvih sedam gradova za pređenu milju potrebno izdvojiti ispod 127 dinara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd