fbpx
Skip to main content
posao

Ovi poslovi su NAJPLAĆENIJI U SRBIJI: Zarada i do 4.000 EVRA mesečno, a vaše je da izaberete

Foto: Profimedia/ilustracija
Isplati se učiti za ova zanimanja

Sigurno ste se nekad zapitali ko to u Srbiji ima tolike plate da imaju dovoljno za sve i da im pretekne. Ovo je trenutno pet najplaćenijih zanimanja u Srbiji:

Ako se u Srbiji bavite ovim biznisom - NADRLJALI STE! Inspekcija je krenula u pohod, kazne i do 150.000 dinara!

IT sektor – minimum 700 evra

Ovde spadaju programeri, softverski inženjeri i razvojni inženjeri, developeri. U ovom sektoru zagarantovana vam je veliika plata, a što je najbitnije, na posao se malo čeka. Početna plata retko ide ispod 700 evra, a oni iskusniji i školovaniji i sa menadžerskim sposobnostima mogu da “namaknu” par hiljada evra. Velika prednost ovog zanimanja je to što se tražnja za stručnjacima u ovoj oblasti neprestano povećava.

Narodni poslanik – 850 evra

Plate narodnih poslanika u našoj državi među najnižima su u Evropi, ali daleko od toga da su naši reprezenti u Skupštini loše plaćeni. Često su zahtevali da im mesečno na račun legne više novca, ali su brzo odustajali zbog negativnih reakcija javnosti. Ni suma veća od sto hiljada dinara mesečno uopšte nije loša, a treba uzeti u obzir da imaju i brojne druge olakšice i pogodnosti.

Skupština Srbije
Skupština Srbije
Foto: Profimedia
Fitnes instruktor – oko 1.000 evra

Pomalo neočekivano, ali školovani instruktori imaju šansu da lepo naplate svoje studiranje. Osnovna plata ovde nije velika,ali se individualni treninzi dodatno i jako dobro plaćaju,pa je dnevno moguće uzeti i oko 50 evra na taj način. Novac jeste odličan, ali radi se skoro ceo dan i veoma je naporno.

Kontrola letenja – od 3.000 evra

Kontrola letenja Srbije prema podacima za prošlu godinu, ima 899 zaposlenih. U proseku, svakom od radnika ovog preduzeća svakog meseca na račun legne 3.263 evra.

Kontrola letenja
Foto: Profimedia
Piloti – od 4.000 evra

STANARI VIŠESPRATNICE, OVO SU NOVA PRAVILA! Ubuduće, kućni red će morati da se poštuje

U Srbiji budući piloti plaćaju najskuplju školarinu – na državnim fakultetima i ona iznosi ukupno 45.000 evra za tri godine studiranja i obuke. Ali, zato jednom kada postanu piloti (ili kopiloti) svoje školovanje vrlo brzo otplate. Do 2035. godine biće potrebno dodatnih 300.000 pilota prema istraživanju koje je sprovela kompanija Boing. Plate kopilota otprilike mesečno iznose od 4.000 evra pa naviše. U inostranim kompanijama te cifre su i desetostruko veće.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd