fbpx
Skip to main content
Alkohol

Zabranjena PRODAJA ALKOHOLA u radnjama posle 21 čas

Foto: Profimedia
Skupština Novog Pazara usvojila je na poslednjoj sednici Odluku o zabrani trgovinskim radnjama da posle 21 sata prodaju alkoholna pića.

Osim toga zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstava i druge robe koja može uticati na remećenje javnog reda i mira.

Za kršenje odredbe pravno lice će biti kažnjeno sa 60.000 dinara, a odgovorno sa 10.000 dinara. Ukoliko je alkohol prodao preduzetnik kazniće se sa 30.000 dinara.

Propisana su i radna vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji Novog Pazara u zavisnosti od toga da li se u njima služi alkohol i da li se nalaze u stambenim zgradama odnosno emituju li muziku. Maksimalno radno vreme za objekte u kojima se služi hrana i alkohol, a ne nalaze se u stambenim zgradama, radnim danima je od sedam sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.

Izuzetak su barovi, noćni barovi i disko barovi koji mogu raditi od 20 sati do dva sata posle ponoći. Objekti koji služe hranu, a ne i alkoholna pića, mogu raditi svakog dana non-stop.

Gradske pijace objavile poziv za podnošenje ponuda u postupku JNMB 13/19

Gradske pijace objavile poziv za podnošenje ponuda u postupku JNMB 13/19

Srbi na hranu troše manje nego u EU, dok za JEDNO izdvajamo više nego Turci i Crnogorci

Srbi na hranu troše manje nego u EU, dok za JEDNO izdvajamo više nego Turci i Crnogorci

POČELA KONTROLA IZDAVANJA "STANA NA DAN" Kazne od 150.000 do 350.000 dinara

POČELA KONTROLA IZDAVANJA "STANA NA DAN" Kazne od 150.000 do 350.000 dinara

Kafići, barovi i restorani koji se nalaze u stambenim zgradama, a služe alkoholna pića, mogu raditi od šest sati ujutru do ponoći svakog dana osim petka i subote kada im je dozvoljen rad do jednog sata posle ponoći. Ugostiteljski objekti bez alkohola mogu raditi non-stop.

Međutim, ograničenje za sve lokale u stambenim zgradama, a koji emituju muziku, jeste da mogu raditi do ponoći svim danima, osim petka i subote kada moraju biti zatvoreni sat vremena posle ponoći.

Za sve ugostiteljske objekte propisano je da moraju raditi bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini, a u smislu zabrane emitovanja preglasne muzike, isparenja ili nadražujućih mirisa, kao i vike. Za kršenje tih pravila propisane su novčane kazne od 150.000 dinara za pravna lica, 75.000 za preduzetnike, a 25.000 za odgovorna lica.

Prija li vam zahlađenje?

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
nekko's picture

nekko

Smisljena fora da kafici zaradjuju vise. Ima onih koji popiju koje pivo ispred prodavnice, a posle u kaficu cirkaju jedno pice celu noc. Provaljeni ste.

2 | 1

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
21 Beograd