fbpx
Skip to main content
Voren Bafet

PAPRENO SKUP obrok: Za ručak sa američkim investitorom ponuđeno više od tri miliona dolara (FOTO)

Foto: Profimedia
Samo za one sa dubokim džepom

Cena privatnog ručka sa američkim investitorom Vorenom Bafetom mogla bi da obori novi rekord ove godine, budući da su ponude već premašile cifru od tri miliona dolara.

Onlajn aukcija, kojom se prikuplja novac za fondaciju "Glajd" za pomoć beskućnicima u San Fransisku, završava se u petak u 21:30 časova po vremenskoj zoni CDT, prenosi agencija AP.

Rekordna cena za večeru od 3.456.789 dolara, koju su pobednici na aukciji pristali da plate 2012. i 2016. godine, i dalje je jedna od najskupljih humanitarnih stvari ikada prodatih na eBay-u.

Voren Bafet
Foto: Profimedia

Bafet je putem ovih akcija prikupio više od 26 miliona dolara za fondaciju "Glajd" u proteklih 18 godina, budući da ponuđači nastavljaju da plaćaju sve višu cenu za priliku da razgovaraju sa njim.

Pobednici aukcije obično večeraju sa Bafetom u NJujorku, u restoranu "Smith and Wollensky", koji donira najmanje 10.000 dolara "Glajdu" svake godine.

U vlasništvu Bafetovog fonda Berkšir Hatavej je više od 90 kompanija u oblasti osiguranja, nameštaja, železnice, nakita i konditorske indusrije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd