Skip to main content
Šalter

PENZIONERI, LEPE VESTI! Svima kojima je penzija manja od OVOG IZNOSA, sledeće godine sledi POVEĆANJE

Foto: Profimedia/ilustracija
Korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra ove godine zaključno do novembra naredne godine iznosi do 34.003,90 dinara

Pored jednokratne pomoći od 3.000 dinara koju je svaki penzioner dobio krajem prošlog meseca,pojedini penzioneri dobiće i povećanje primanja u 2019. godini.

Korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra ove godine zaključno do novembra naredne godine iznosi do 34.003,90 dinara, dobiće uvećanje za taj period.

ŠTA LI SE DEŠAVA? Pao dolar, ali i evropske berze i Volstrit

Penzionerima koji primaju penziju do 26.643,75 dinara, ona će biti povećana za 5 odsto.

Oni kojima penzija iznosi od 26.643,76 dinara do 34.003,90 dinara, uvećanje će se obračunavati kao razlika između iznosa penzije za septembar 2018. godine uvećane za 5 odsto i iznosa pripadajuće penzije tog korisnika od meseca decembra 2018. godine zaključno sa novembrom 2019. godine.

Šalter
Šalter
Foto: Profimedia/ilustracija

- Novim korisnicima kojima penzija pripada počev od decembra ove godine i nadalje, a novčani iznos kao uvećanje uz penziju obračunava se u visini novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju korisnika koji su pravo na penziju ostvarili zaključno sa 30. septembrom 2018. godine, a čija je visina penzije istovetna sa visinom penzije novog korisnika - stoji u Uredbi Vlade.

Stanova za izdavanja na dan svakim danom sve više, a koliko je sve to isplativo?!

Ako penzija za septembar 2018. godine ne pripada za ceo mesec, novčani iznos kao uvećanje obračunava se tako što se ta penzija svodi na iznos penzije za ceo mesec. Ukoliko se penzija isplaćuje za deo meseca, obračunava se srazmerni deo tog iznosa. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd