Skip to main content
pio

STIŽE TREĆI PAKET DRŽAVNE POMOĆI U SRBIJI: Građani, pripremite se, isplata kreće od 7. decembra

Foto: PIO
Dobra vest za penzionere je da ih od januara 2022. čeka i novo usklađivanje penzija.

Saopštenje Relje Ognjenovića, zamenika direktora RF PIO prenosimo u potpunosti:

U okviru trećeg paketa podrške Vlade Republike Srbije privredi i građanima tokom pandemije, u decembru sledi isplata dodatnih 20 evra. Isplata će početi 7. decembra za korisnike penzija, primaoce novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sakcija, a 8. i 9. decembra po 20 evra dobiće i ostali građani Srbije. Oni koji su u međuvremenu postali punoletni, dobili državljanstvo, prebivalište ili se nisu prethodno prijavili, mogu to da učine do 30. novembra na portalu Uprave za trezor.

Pored ovog paketa mera podrške, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplatio je u septembru novčanu pomoć od 50 evra svim korisnicima penzija.

Dobra vest za penzionere je da ih od januara 2022. čeka i novo usklađivanje penzija.

- Svim korisnicima penzija od isplate za januar 2022. godine penzije će, u skladu sa švajcarskom formulom, biti uvećane za 5,5 procenata, što pokazuje stabilnost naše ekonomske politike uprkos velikoj globalnoj krizi izazvanoj kovidom 19. Ovako usklađene penzije biće isplaćene u februaru 2022, a za isti procenat usklađuju se i novčane naknade. Korisnici penzija mogu da očekuju i do sada najveću jednokratnu pomoć od još 20.000 dinara krajem februara naredne godine. To je najbolji pokazatelj kako odgovorna država funkcioniše i brine o životnom standardu svojih građana - istakao je Ognjenović.

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd