Skip to main content
 • Read more Nebojša Čović Košarka

  NA DAN FINALA: Čović najavio ISTUPANJE iz ABA lige i žestoko PROZVAO Crnogorce (FOTO)

 • Read more n Hronika

  Evo koje reči je Vasilisa POSVETILA mužu koji je UBIJEN ispred nje i ćerkice (FOTO)

 • Read more Aleksandra Subotić Hronika

  OGLASILA SE POLICIJA NAKON INCIDENTA KOD ALEKSANDRE SUBOTIĆ: Evo kakvim EKSPLOZIVOM je gađana kuća!

 • Read more Šešelj - Trifunović Info

  Trifunović pod paljbom na Tviteru! Šešelj mu odbrusio nešto zbog čega neće moći da spava!

 • Read more Vasilisa Nurković Region

  Za suprugom ubijenog Crnogorca uzdiše ceo Balkan! Evo ko je ona i čime se bavi (FOTO)

 • Read more Severina i Igor Porodica

  ČESTITKE SAMO PLJUŠTE: Severina objavila sliku sa Igorom i podelila radosne vesti! Predivno! (FOTO)

 • Read more KK Crvena zvezda Košarka

  KLADIONICE SU REKLE SVOJE: Ovo su kvote za ODLUČUJUĆI meč u Pioniru! Mnogi su PROTRLJALI oči (FOTO)

Privredna komora Srbije

PKS INSTANT PAY- NOVA USLUGA PKS

Tanjug/​Sava Radovanović
Privrednicima, malim i srednjim preduzećima, a pre svega preduzetnicima, biće uskoro dostupna nova usluga Privredne komore Srbije „PKS instant PAY“ - aplikacija koja omogućava naplatu proizvoda i usluga mobilnim telefonom ili tablet uređajem.

Aplikacija je namenjena trgovcima, odnosno svim preduzetnicima koji na svojim prodajnim mestima nemaju POS terminale za plaćanje karticama. Da bi pristupili ovom novom načinu naplate, trgovcima, odnosno preduzetnicima je potreban mobilni telefon ili tablet uređaj na prodajnom mestu i  instalirana aplikacija „PKS instant PAY“, istaknuto je na prezentaciji aplikacije koja je održana u PKS.

- Nova aplikacija PKS donosi proširenje mogućnosti naplate, bez ikakvih inicijalnih i fiksnih troškova. Zasnovana je na Instant platnom sistemu Narodne banke Srbije za plaćanja u režimu 365 dana u godini, sedam dana nedeljno, 24 časa dnevno i biće dostupna kroz sve bankarske kanale. Reč je o najsavremenijem načinu bezgotovinskog plaćanja preko koga primalac dobija sredstva odmah - objasnila je Katarina Ocokoljić, sekretar Udruženja za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije PKS.

Katarina Ocokoljić
Katarina Ocokoljić
Tanjug/​Sava Radovanović

- Cilj Privredne komore Srbije je pre svega digitalizacija poslovanja, MSP sektora i preduzetnika, odnosno, brz transfer novca dostupnog na računu trgovca u roku od par sekundi uz niže troškove transakcija, kao i povećanje udela bezgotovinskih plaćanja čime se značajno utiče na smanjenje sive ekonomije -  istakla je Ocokoljić. „PKS instant PAY“ doprineće većem korišćenju savremenih instrumenata plaćanja, a prvenstveno „m-bankinga“.

- Kao asocijacija, koja okuplja sva privredna društva registrovana u  Republici Srbiji, PKS predstavlja prirodno mesto sa kojeg je ova inicijativa mogla biti pokrenuta i realizovana - kaže Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije.

Branislava Simanić
Branislava Simanić
Tanjug/​Sava Radovanović

Ovakav način plaćanja povećava konkurenciju na tržištu platnih usluga i podstiče pružaoce platnih usluga da ulažu u nova rešenja i servise kako bi postojećim i budućim klijentima omogućili što lakši, jednostavniji i brži prenos novčanih sredstava.

Aplikacija „PKS instant PAY“ biće dostupna na Google Play prodavnici i, pored samih preduzetnika, pruža i bankama mogućnost da upotpune svoju lepezu proizvoda i pridobiju poverenje novih klijenata. Po instaliranju aplikacije, trgovac bira jednu od banaka koja je svojim klijentima omogućila ovaj servis, povezuje svoj platni račun sa aplikacijom i tako je omogućena naplata na prodajnom mestu. Trenutno je 11 banaka u procesu implementacije ove usluge.

Privredna komora Srbije
Tanjug/​Sava Radovanović

Ukoliko trgovac ima ovu aplikaciju kupac će moći da plati korišćenjem „m- bankinga“ i to na dva načina. Jedan način je da kupac generiše na svom mobilnom telefonu QR kod koji će zatim trgovac skenirati, primenom IPS „skeniraj“ opcije. Drugi način je da trgovac bude taj koji će generisati QR kod na svom tabletu ili telefonu, koristeći IPS „prikaži“ opciju, a kupac će taj kod skenirati i platiti preko svoje „m-banking“ aplikacije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd